Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Fast Bredband – Bredband till din bostad

Med fast bredband kan du surfa snabbt och obegränsat hemma. Läs mer om fast bredband, leverantörer och hitta det bästa alternativet för dig.

Mobilt bredband till dator

halebop-logotyp
Halebop Fast bredband

100 – 1000 Mbit/s

Ingen bindningstid

Obegränsad GB data

Läs mer & beställ  

Från 295 kr/mån

ownit
Ownit Fast bredband

Upp till 1000 Mbit/s

Ingen bindningstid

Obegränsad GB data

Läs mer & beställ  

Från 99 kr/mån

Allente Fast bredband

100 – 500 Mbit/s och uppåt

Ingen bindningstid

Obegränsad GB data

Läs mer & beställ  

Från 399 kr/mån

Telenor Fast bredband

Upp till 1000 Mbit/s

Ingen bindningstid

Obegränsad GB data

Läs mer & beställ  

Från 299 kr/mån

Comviq Fast bredband

100 – 500 Mbit/s

Ingen bindningstid

Obegränsad GB data

Läs mer & beställ  

Från 365 kr/mån

Boxer fiber bredband
Boxer Fast bredband

10 Mbit/s – 250 Mbit/s

Ingen bindningstid

Obegränsad GB data

Läs mer & beställ  

Från 249 kr/mån

Tele2 Fast bredband

Från 150 Mbit/s och uppåt

Ingen bindningstid

Obegränsad GB data

Läs mer & beställ  

Från 349 kr/mån

Comviq
Comviq Fast bredband

Från 100 – 500 Mbit/s

Ingen bindningstid

Obegränsad GB data

Läs mer & beställ  

Från 225 kr/mån

Fast bredband för din bostad

Fast bredband är en benämning på det som inte är mobilt bredband alltså bredband som är kopplat till din bostad. I slutet på 90-talet började en del svenska fastigheter bygga ut med fiber till sina bostadsrätter och vid millennieskiftet började tekniken ADSL bre ut sig i Sverige.

 

Sverige ledande i världen på bredband

Sverige har gjort stora satsningar på bredband och var länge ledande i världen med antal personer i procent uppkopplade mot dels bredband men även mot internet. Kanske är det de tidiga satsningarna som har gjort att vi idag har ett av de billigaste och bästa utbuden på bredband jämfört med andra länder.

Det finns flera olika tekniker men det vanligaste är att man får bredbandet via fiber, kabel-tv-nätet eller via telejacket.

Fast bredband hemma

Läs mer om:

Tekniker och Jämförelse

 
AnslutningFibernätKabel-TV-nätTelejacketTelejacket
Max Nedströms10 000 Mbit/s1 200 Mbit/s69 Mbit/s28 Mbit/s
Max Uppströms10 000 Mbit/s50 Mbit/s20 Mbit/s3 Mbit/s
 Mer Info Mer InfoMer Info

Operatörer med fast bredband

När det gäller fast bredband finns det flera leverantörer att välja mellan. En operatör som många känner till är Boxer. De har bra produkter och har arbetat upp sitt namn vad gäller bredband till bostäder. Med Boxer får du snabb fast uppkoppling och stabilt internet. 

Vad är fast bredband?

En fast bredbandsuppkoppling är normalt en uppkoppling till internet som du använder via ett telefonuttag eller genom en fiberkabel. En fast uppkoppling är normalt väldigt snabb och du kan ladda upp och ner med höga hastigheter och nästintill obegränsat med datatrafik.

Du surfar med hög hastighet och du får ett stabilt internet med en fast uppkoppling. Surfar du via fiber har du riktigt hög och fin hastighet. Fiber är många gånger inbyggt i nya lägenheter och hus och stora satsningar görs på att dra fiber även till övriga bostäder och fastigheter. 

Boxer fast bredband

Boxer är en stor leverantör av TV, bredband och telefoni i Sverige. De har skapat sig en bra profil med bra produkter till schyssta priser. Stabilt nät och höga hastigheter utlovas av Boxer. 

Valmöjligheter för fast bredband i glesbygd, på landet och i mindre orter

I takt med att Telia nu stänger ner det gamla kopparnätet som gör det möjligt för fast telefoni och bredband genom ADSL så blir valmöjligheterna för glesbygd, landsbygd och mindre orter mer begränsat. Det är ganska dyrt att dra in fiber särskilt för äldre som lever på en mycket begränsad pension.

Det som blir kvar att välja på är mobilt bredband alternativt att använda uppkoppling till internet via mobiltelefonen. De som nu blir av med sina telefonledningar har nu inget val än att gå över till mobiltelefoni i samband med att den fasta telefonen blir indragen. Har man då inte råd med både mobiltelefoni och mobilt bredband går det fint att dela ut internet från mobilen.

Tack vare att det idag finns så pass många mobiloperatörer att välja på är priserna pressade och det går att hitta både mobiltelefoni och mobilt bredband till väldigt bra priser. 

Vilka fördelar som finns med fast bredband

Vilka fördelar finns det med fast bredband? Vid en fast uppkoppling kan du som kund dra nytta av:

  • Hög driftsäkerhet
  • Stabilt internet
  • Höga hastigheter, särskilt med fiber
  • Möjligheten för stora datamängder

Fast bredband är ett bredband som är knutet till en plats. Du kan inte ta med dig detta bredband som du kan med ett mobilt bredband. Fast bredband ger höga och stabila hastigheter till en och samma plats. Många använder fast bredband i hemmet, till stugan, till semesterhuset, lägenheten eller till sitt företag.  Ownit är en av de populäraste leverantörerna.

Fast bredband hemma

Mobilt bredband är bra på många sätt men ska du surfa hemma så kan ett fast bredband vara ett mycket bra alternativ. Särskilt bra är det om du har ett större hus och vill kunna få täckning i alla rum och på alla plan. Du surfar med hög hastighet och ett fast bredband ger en stabilitet som mobila bredband kan sakna vid vissa tillfällen. Du får även tillgång till mycket höga datamängder med fast uppkoppling.

Vanliga frågor och svar om fast bredband

Vad finns det för olika typer av fast bredband?

De vanligaste sätten för fast bredband idag är via fiber, kabel-tv och via telejacket.

Vilket är det snabbaste fasta bredbandet?

Bredband via fiber ger klart snabbast hastighet. Sedan vilken leverantör som ger snabbast beror på vad de just nu har för aktuella abonnemang att välja på.

Vad finns det för operatörer för fast bredband?

Det finns många operatörer men en vanlig operatör är Boxer. Se fler operatörer för fast bredband på vår sajt!

Vilka fördelar är det med fast bredband?

Du får tillgång till snabba hastigheter, framför allt med fiber, ett stabilt internet med hög driftsäkerhet och abonnemang med stora datamängder.

Jag har inte längre något kopparnät och har inte råd att bygga ut med fiber, vad kan jag välja?

Då kan mobilt bredband vara ett alternativ om du har tillräckligt god täckning med något av de fyra mobilnäten som finns idag.