Fasta bredband för din bostad

Fast bredband är en benämning på det som inte är mobilt bredband, alltså bredband som är kopplat till din bostad. I slutet på 90-talet började en del svenska fastigheter bygga ut med fiber till sina bostadsrätter och vid millennieskiftet började tekniken ADSL hitta sig ut på bred front i Sverige.

Sverige ledande i världen

Sverige har gjort stora satsningar på bredband och var länge ledande i världen med antal personer (i procent) uppkopplade mot dels bredband, men även mot Internet. Kanske är det de tidiga satsningarna som har gjort att vi idag har ett av de billigaste och bästa utbuden på bredband jämfört med andra I-länder.

Det finns flera olika tekniker men det vanligaste är att man får bredbandet via fiber, kabel-tv-nätet eller via telejacket.

Fast bredband hemma

Läs mer om:

Tekniker och Jämförelse

Anslutning Fibernät Kabel-TV-nät Telejacket Telejacket
Max Nedströms 1000 Mbit/s 200 Mbit/s 60 Mbit/s 28 Mbit/s
Max Uppströms 1000 Mbit/s 10 Mbit/s 20 Mbit/s 3 Mbit/s
Mer Info Mer Info Mer Info

Operatörer med fast bredband

När man tänker på fast bredband finns det flera leverantörer att välja mellan, men många tänker på Boxer när fast bredband nämns. De har bra produkter och har arbetat upp sitt namn vad gäller bredband till bostäder. DU får snabb fast uppkoppling och stabilt Internet med Boxer!

Vad är fast bredband?

En fast bredbandsuppkoppling är normalt en uppkoppling till Internet som du använder via telefonuttag eller via fiberkabel. En fast uppkoppling är normalt väldigt snabb och du kan ladda upp och ner med höga hastigheter och nästintill obegränsat med datatrafik.

Du surfar med hög hastighet och vanligtvis har du stabilt Internet med en fast uppkoppling. Surfar du via fiber, så har du riktigt hög och fin hastighet. Fiber är många gånger inbyggt i nya lägenheter och hus numera. Om fiber inte finns förindraget, så drar många fiber till sina hus eller lägenheter nu.

Boxer fast bredband

Boxer är en stor leverantör av TV, bredband och telefoni i Sverige. De har skapat sig en bra profil med bra produkter till sjyssta priser. Stabilt nät och höga hastigheter utlovas av Boxer. Se nedan för mer info om fast bredband:

Läs mer & Beställ

Fast bredband fördelar

Vilka fördelar finns det med fast bredband? Här nedan ser du flera fina fördelar för dig som kund vad gäller fast uppkoppling:

  • Driftsäkerheten är hög
  • Stabilt med fast bredband
  • Höga hastigheter – Speciellt med fiber
  • Stora datamängder

Fast bredband är precis det som det heter. Det är ett bredband som är knutet till en plats. Du kan inte ta med dig denna form av bredband, som du kan med mobilt bredband. Fast bredband ger höga och stabila hastigheter till en och samma plats. Många använder fast bredband i hemmet, till stugan, till semesterhuset, lägenheten eller till sitt företag.

Fast bredband hemma

Mobilt bredband i all ära, men skall du surfa hemma, så är ett fast bredband ett mycket bra alternativ. Du surfar med hög hastighet och ett fast bredband ger en stabilitet som mobila bredband kan sakna vid vissa tillfällen.

Du får även tillgång till mycket höga datamängder med fast uppkoppling. Datamängden och snabbheten är de främsta fördelarna med fast bredband anser vi här!