Finns det abonnemang med fri surf?

I det mobila bredbandets linda kunde det ibland gå att hitta abonnemang som lät dig surfa helt obegränsat, så ser det dock inte riktigt ut idag. Idag erbjuder de flesta operatörer olika paket av mobilt bredband. Det finns allt från surfmängd som passar den sparsamma användaren till riktigt stora antal GB som passar den som använder mycket data.

Begränsade abonnemang för surf

Att abonnemangen är begränsade gör egentligen inte så mycket så länge du som konsument väljer det som matchar dina surfvanor. Visst kan det låta frestande med ett abonnemang som låter dig surfa obegränsat, men sanningen är att det idag erbjuds så stora surfmängder att det nästan är omöjliga för en användare att surfa upp på en månad.

Surfar du riktigt mycket finns det mobilt bredband från Telenor och det största paketet hos Telenor låter dig surfa 200 GB per månad. Det är riktigt mycket datamängd. Om du oroar dig för att bli sittande utan surf innan månaden är slut bör du läsa vidare. Här får du tips på hur du kan tänka.

Mobilt bredband fri surf

Välj ett mobilt bredband som matchar dina behov

Innan du tecknar ett abonnemang på mobilt bredband är det viktigt att du tittar på hur dina surfvanor ser ut. För den som besöker hemsidor, kollar mailen samt slösurfar lite behövs inte speciellt mycket data, så lite som 5 GB kan faktiskt räcka.

Jag brukar absolut rekommendera ett lte större bredband med större surfmängd för den som använder sitt bredband lite mer än genomsnittlige användaren, men det kan absolut räcka med ett mindre alternativ.

Streamar du mycket film eller spelar mycket spel kan du dock behöva mer data. Här följer en liten redogörelse för hur mycket surf som går åt till olika aktiviteter. Genom att använda dig av den kan du lätt få en uppfattning av hur mycket data du egentligen behöver.

  • Även om det kan skilja sig lite bland olika sajter behöver du ungefär 1 GB data för att besöka 1000 hemsidor.
  • För att titta på Youtube i 40 minuter i full upplösning går 1 GB data åt. Väljer du lägre upplösning minskar åtgången avsevärt.
  • För 1 GB data kan du lyssna på Spotify i högsta kvalitet i 7,5 timmar.
  • Streama film slukar mycket datamängd. Låg upplösning på Netflix samt Viaplay tar ca 300MB/tim.

Operatörer med stora surfmängder

Hallon: Hallon har ett par stora alternativ när det kommer till surfmängder och mobila bredband. Du kan nu välja mellan 100 GB och 200 GB per månad. Du kan dela på surfen ifall du vill eller surfa riktigt mycket själv!

Läs mer och beställ

Tre:  Tre är den operatören av de vi samarbetar med som erbjuder störst surfmängd. Här har du upp till 500 GB per månad! Snabba hastigheter och brett sortiment av produkter och tjänster!

Läs mer och beställ

Tele2:  Tele2 har just nu alternativ vad gäller mobilt bredband! Välj upp till 400 GB per månad och surfa i deras snabba och stabila mobilnät. Tele2 äger sitt eget nät precis som Tre gör.

Läs mer och beställ

Priset stiger med datamängden

Behöver du mer datamängd, så kostar det lite mer. Inget konstigt med det.  Att beräkna sina behov innan man skaffa sitt trådlösa bredband är helt klart en fördel. Det finns dock riktigt prisvärda alternativ, som vi listar här ovan.

Räkna lite på hur mycket du faktiskt surfar och kommer att behöva ditt mobila bredband. Du kan alltid uppgradera ditt abonnemang med tiden, så du behöver inte oroa dig. Det är enkelt att välja ett abonnemang och sätta igång att surfa.

Fri surf med mobilabonnemang

Kort sagt är det viktigt att se till sina behov när man väljer ett mobilt bredbandsabonnemang. Trots att obegränsad data låter som en dröm så är det faktiskt vid få tillfällen det skulle vara nödvändigt.

Behöver du verkligen ha obegränsad surf så finns det en lösning.  Det finns mobilabonnemang som har ännu större datamängder för dig som verkligen gör åt mycket datatrafik. Här hittar du mobilabonnemang med fri surf.