Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Kontantkort för Mobilt Bredband

Jämför Kontantkort för mobilt bredband. Läs mer om operatörer för trådlöst internet, kontantkort och hur det fungerar här!

kvinna pojke mobilt bredband

Hallon
Hallon mobilt bredband kontantkort

Upp till 62 Mbit/s

Ingen bindningstid

5 – 200 GB

Läs mer & beställ  

Från 89 kr/mån

Telenor mobilt bredband kontantkort

Upp till 40 Mbit/s

Ingen bindningstid

1 – 60 GB

Läs mer & beställ  

Från 49 kr/mån

Comviq mobilt bredband kontantkort

Upp till 50 Mbit/s

Ingen bindningstid

Obegränsad GB

Läs mer & beställ  

Från 399 kr/mån

Jämför Kontantkort

Alla operatörer erbjuder tyvärr inte kontantkort så glöm inte att jämföra priserna för mobilt bredband med abonnemang också. Det varierar vilket som är billigast och abonnemang har väldigt sällan bindningstid. Detta är en stor fördel för att kunna byta när du hittar ett billigare som motsvarar dina behov. I dagsläget är det Hallon, Comviq och Telenor som har de bästa erbjudanden vad gäller mobilt bredband med kontantkort.

Jämför alla abonnemang av mobilt bredband

Kontantkort har alltid varit ett smidigt och billigt alternativ om man vill ha kontroll på kostnaderna. Kontantkort fick stort genomslag som alternativ till mobilabonnemang då det var ett enkelt och säkert sätt att ha kontroll på vad det skulle kosta. De var, och är, fortfarande riktigt populära!

Kontantkort och mobila bredband

Kontantkort för mobilt bredband används oftast på ett annat vis då de flesta abonnemang redan har ett fast pris. Kontantkorten för mobilt bredband erbjuder dig att endast betala när du faktiskt använder ditt mobila bredband.

Detta gör kontantkorten perfekt för dig som kanske bara vill ha internet när du är på semester eller bortrest. Detta gör också kontantkortet till ett väldigt billigt bredband att ta med sig. Du betalar och använder endast det som du faktiskt behöver.

Fast pris och kontantkort

Fast pris förekommer dock även för kontantkort. Det är vanligt att man betalar ett fast pris för att få surfa en dag, en vecka eller en månad. Det fungerar på så sätt att du kan enkelt börja använda dagssurf för att sedan automatiskt övergå till veckosurf om det blir billigare för dig.

Mobilt bredband ger frihet

Vi ställer idag högre och högre krav på att alltid kunna ha tillgång till internet, även på ställen där Wifi kanske inte finns tillgängligt. Då är ett mobilt bredband med kontantkort en mycket bra och flexibel lösning.

Fördelarna är många med ett kontantkort. Du behöver bara ladda på ditt bredband med surf när du planerar att använda det. Det innebär att du slipper betala för ett dyrt abonnemang när du inte behöver det. Det passar framförallt bra för dig som bara behöver internet i kortare perioder och som ett komplement till ett annat bredband.

Ett mobilt bredband med kontantkort är till exempel perfekt att ta med sig till sommarstugan där det inte finns Wifi tillgängligt. Laddar du bara på med tillräckligt mycket surf kan du sedan lugnt streama film under regniga dagar.

Så funkar kontantkort för mobilt bredband

För att kunna använda dig av mobilt bredband behöver du först köpa ett startpaket. I detta brukar en router och ett kontantkort ingå. Kontantkortet placerar du sedan i routern. I surfplattor går det oftast att sätta in kontantkortet direkt i plattan.

När detta är gjort väljer du mellan de olika prisplaner din operatör erbjuder. Generellt brukar det vara så att ju mer surf du laddar på med, desto högre blir priset. När du har laddat kan du sedan surfa tills surfpotten tar slut. Tar den slut kan du fylla på ditt kontantkort med mer surfmängd.

Fördelar med kontantkort

Många väljer av gammal vana alltid abonnemang först eftersom man har fått för sig att det är bättre och billigare. Numera är dock kontantkorten så utvecklade att de påminner väldigt mycket om abonnemang. Vill du ha en flexibel lösning där du bara betalar när du använder tjänsten kan faktiskt kontantkort vara att föredra.

Ett mobilt bredband med kontantkort är också en bra back up om man arbetar mycket när man är ute på språng. På så sätt har man alltid tillgång till internet när man behöver det, även om det saknas Wifi. Att ladda på kontantkortet går fort, något som gör att du lätt kan göra det så snart du behöver surf.

Innan du väljer operatör är det dock viktigt att titta på vad de erbjuder och vilka prisplaner som passar dina behov bäst. Kontrollera också hur täckningen ser ut för den operatör du väljer. Du vill naturligtvis ha den som har bäst täckning där du kommer att befinna dig som mest.

Hallon

Hallon

Hallon är den operatör som har bäst pris på sina produkter just nu vad gäller både mobilabonnemang, kontantkort och mobila bredband. Du har hela 4 alternativ att välja mellan när det kommer till kontantkort för mobilt bredband hos Hallon. Se mer här nedan:

Läs mer & Beställ

Telenor

Telenor

Telenor har ett stort utbud av kontantkort, och även kontantkort som fungerar utmärkt som mobilt bredband. Man kan välja mellan laddningar som vara i 31 dagar eller upp till ett halvår.  Se mer nedan:

Läs mer & Beställ

Comviq

Comviq

Comviq har kontantkort med mobilt bredband med helt obegränsad surf under 30 dagar. De erbjuder inga andra storlekar utan endast fri surf. Förutom mobilt bredband har de även ett stort utbud av andra kontantkort. Se mer nedan:

Läs mer & Beställ

 

Abonnemang nästan som kontantkort

Operatörerna erbjuder numera oftast utan bindningstid och uppsägningstid för sina mobila bredband. Detta har gjort att allt fler väljer att skaffa sig ett mobilt bredband med abonnemang då de är såpass enkla att säga upp i dagsläget. Operatörerna har använt detta som ett säljknep och det är klart att även du ska använda det till din fördel. 

Välj efter dina behov

Du kan alltså skaffa dig ett mobilt bredband med abonnemang och använda det nästan som ett mobilt bredband med kontantkort. Det tål kanske att tänkas på men det går bra att göra på det viset numera. Kontantkorten har sina fördelar och abonnemang har sina fördelar. Välj rätt produkt för dina behov!

Mobilt Bredband Kontantkort

Även om det vanligaste mobila bredbandet innebär en fast månadsavgift, så går det även att använda sig av mobilt bredband med kontant kort. Med mobilt bredband kontantkort betalar du bara för det du faktiskt surfar och fyller på ditt abonnemang precis som man gör vid kontantkort till mobiltelefonen. I övrigt fungerar det på samma vis som vanligt mobilt bredband, det vill säga att du surfar på samma nät som telefonnätet.

Exempel på operatörer som idag kan erbjuda mobilt bredband kontantkort är: Telenor, Comviq och Hallon.

Fördelar med mobilt bredband kontantkort

De största fördelarna med mobilt bredband kontantkort är att får koll på dina utgifter, samt att du inte binder upp dig på något. Att fylla på kontantkortet fungerar alltså på precis samma sätt som om du har använt ett kontantkort till mobilen. Om du efter ett tag hittar en annan operatör med mobilt internet på kontantkort som kanske har gynnsammare villkor, kan du utan problem byta över till denna då det inte finns någon uppsägningstid.

Mobilt bredband med kontantkort är flexibelt – du aktiverar bara ditt kontantkort när du behöver. Det finns alternativ med obegränsad surf som är aktivt under en bestämd tid eller alternativ med en viss surfmängd som är aktiv tills surfen är slut eller giltighetstiden gått ut. Vanligtvis ligger giltighetstiden på en månad, men det finns alternativ med en giltighetstid på upp till ett halvår. 

En annan fördel är att du bara betalar när du faktiskt vill surfa istället för att ha en fast avgift varje månad. Du är inte heller knuten till en aktör utan kan byta när du känner för det.

En viktig sak att tänka på vid tecknandet är att ta en aktör som har bra täckning där du brukar vara. De flesta har täckning i större delen av landet.

Sammanfattning mobilt bredband kontantkort

Det är riktigt bra om du behöver internet på vissa platser där du inte har internet annars. Som i sommarstugan eller på resan. Däremot om man surfar mycket är ett vanligt mobilt bredband att ofta föredra.

  • Flexibelt – ladda när du behöver
  • Få koll på dina utgifter
  • Finns akternativ med obegränsad surf

Vanliga frågor och svar om kontantkort för mobilt bredband

Vilka operatörer har kontantkort för mobilt bredband?

Bland annat har Hallon, Telenor och Comviq kontantkort för mobilt bredband. Jämför priser för kontantkort här.

Är det billigare med kontantkort för mobilt bredband än abonnemang?

Ibland kan det vara billigare men inte alltid. Vissa abonnemang kan vara billigare.

Vad är fördelarna med kontantkort?

Framför allt får du mer kontroll på kostnaderna då du endast betalar för det du använder. Det blir också ofta billigare om du använder internet olika mycket varje månad och kanske bara i vissa perioder, som på semester.

Kan jag skaffa kontantkort för mobilt bredband med betalningsanmärkning?

Ja, eftersom du betalar i förskott för en surfpott behöver operatörerna inte ta någon kreditupplysning på dig.

Finns det kontantkort med obegränsad surf?

Ja, Comviq erbjuder ett kontantkort för mobilt bredband med obegränsad surf. Kontantkortet är giltigt under 30 dagar. Annars är det vanligare med abonnemang med obegränsad surf. Läs mer om abonnemang med fri surf här.