Jämför Kontantkort

Alla operatörer erbjuder tyvärr inte kontantkort så glöm inte att jämföra priserna för mobilt bredband med abonnemang också. I dagsläget är det Hallon och Tre som har de bästa erbjudanden vad gäller mobilt bredband med kontantkort. 

Jämför alla abonnemang av mobilt bredband

Kontantkort har alltid varit ett smidigt och billigt alternativ om man vill ha kontroll på kostnaderna. Kontantkort fick stort genomslag som alternativ till mobilabonnemang då det var ett enkelt och säkert sätt att ha kontroll på vad det skulle kosta en. Det var likadant som för kontantkort för mobilen. De var riktigt populära!

Kontantkort och mobila bredband

Kontantkort för mobilt bredband används oftast på ett annat vis, då de flesta abonnemang redan har ett fast pris. Kontantkorten för mobilt bredband erbjuder dig att endast betala när du faktiskt använder ditt mobila bredband.

Detta gör kontantkorten perfekt för dig som kanske bara vill ha Internet när du är på semester eller bortrest. Detta gör också kontantkortet till ett väldigt billigt bredband att ta med sig. Du betalar och använder endast det som du faktiskt behöver.

Fast pris och kontantkort

Fast pris förekommer dock även för kontantkort. Det är vanligt att man betalar ett fast pris för att få surfa en dag, en vecka eller en månad. Det fungerar på så sätt att du börjar använda dagstaxa för att sedan automatiskt övergå till veckotaxa om det blir billigare för dig. Att betala för den datamängd man laddar ner är inget billigt alternativ och förekommer sällan idag.

Kontantkort mobila bredband

Mobilt bredband ger frihet

Vi ställer idag högre och högre krav på att alltid kunna ha tillgång till internet, även på ställen där wifi kanske inte finns tillgängligt. Då är ett mobilt bredband med kontantkort en mycket bra och flexibel lösning.

Fördelarna är många: Du behöver bara ladda på ditt bredband med surf när du planerar att använda det. Det innebär att du slipper betala för ett dyrt abonnemang när du inte behöver det.

Ett mobilt bredband med kontantkort är till exempel perfekt att ta med sig till sommarstugan där det inte finns wifi tillgängligt. Laddar du bara på med tillräckligt mycket surf kan du sedan lugnt streama film under regniga dagar.

Så funkar kontantkort för mobilt bredband

För att kunna använda dig av mobilt bredband behöver du först köpa ett startpaket. I detta brukar ett modem och ett kontantkort ingå. Kontantkortet placerar du sedan i modemet och kopplar in i valfri enhet. I surfplattor går det oftast att sätta in kontantkortet direkt i plattan.

När detta är gjort väljer du mellan de olika prisplaner din operatör erbjuder. Generellt brukar det vara så att ju mer surf du laddar på med, desto högre blir priset. När du har laddat kan du sedan surfa tills surfpotten tar slut. Tar den slut kan du fylla på ditt kontantkort med mer surfmängd.

Fördelar med kontantkort

Många väljer av gammal vana alltid abonnemang först eftersom man har fått för sig att det är bättre. Numer är dock kontantkorten så utvecklade att de i mångt och mycket påminner om abonnemang. Vill du ha en flexibel lösning där du bara betalar när du använder tjänsten kan faktiskt kontantkort vara att föredra.

Ett mobilt bredband med kontantkort är också en bra back up om man arbetar mycket när man är ute på språng. På så sätt har man alltid tillgång till internet när man behöver det, även om det saknas wifi. Att ladda på kontantkortet går fort, något som gör att du lätt kan göra det så snart du behöver surf.

Innan du väljer operatör är det dock viktigt att titta på vad de erbjuder och vilka prisplaner som passar dina behov bäst. Kontrollera också hur täckningen ser ut för den operatör du väljer. Du vill naturligtvis ha den som har bäst täckning där du kommer att befinna dig oftast.

Hallon

Hallon ät den operatör som har bäst pris på sina produkter just nu vad gäller både mobilabonnemang, kontantkort och mobila bredband. Du har 2 alternativ att välja mellan när det kommer till kontantkort för mobilt bredband hos Hallon. Se mer här nedan:

Läs mer & Beställ

Tre

Tre har ett stort och brett sortiment vad gäller mobilt bredband både vad gäller abonnemang och kontantkort. De har satsat på sitt nät under många år och du surfar med höga hastigheter hos Tre. Se mer nedan:

Läs mer & Beställ

Abonnemang nästan som kontantkort

Operatörerna har numera bindningsfria och uppsägningsbara mobila bredband och detta har gjort att folk väljer mer och mer att skaffa sig ett mobilt bredband med abonnemang, då de är såpass enkla att säga upp i dagsläget. Operatörerna har använt detta som ett säljknep och det är klart att även du skall använda det till din fördel.

Välj efter dina behov

Du kan alltså skaffa dig ett mobilt bredband med abonnemang och använda det nästan som ett mobilt bredband med kontantkort. Det tål kanske att tänkas på, men det går bra att göra på det viset numera. Kontantkorten har sina fördelar och abonnemang har sina fördelar. Välj rätt produkt för dina behov!