Varför mobilt bredband från Telenor?

Telenor Sverige AB är en sammanslagning av de tidigare bolagen Glocanet, Vodafone och Bredbandsbolaget. Telenor är även den största mobil-operatören i Norge och en stor spelare i världen vad gäller mobiltelefoni.

Telenor kan verkligen kommunikation och man erbjuder mobilt bredband, telefoni samt en mängd olika mobilabonnemang. Stabilt nät och bra täckning är ledord. De arbetar ständigt med att förbättra tekniken som driver näten.

Vi rekommenderar att man väljer mobilt bredband från Hallon istället för Telenor. De har lägre priser samt större surfmängder.

Med mobilt bredband från Telenor får du en stabil lösning som gör att du kan surfa nästan var du än befinner dig. Telenor erbjuder mobilt bredband i tre storlekar och du surfar alltid i högsta möjliga hastighet, det vill säga 4G, så länge du befinner dig inom ett täckningsområde för detta.

Eftersom nätet är väl utbyggt kommer du att märka att du ofta kommer upp i de högre hastigheterna.

telenor

Trådlöst bredband i flera storlekar

Telenor erbjuder tre paket för mobilt bredband. De är på 40 GB, 100 GB och 200 GB. Du kan hitta en surfmängd som är mer än nog för flera personer som har en normalanvändning av surf. Paketet kostar från 249 kronor i månaden, något som man får säga är ett relativt bra pris.

När du tecknar abonnemanget får du även med ett sim-kort som du kan sätta i din dator eller i ett usb-modem. Fördelen med att skaffa ett mobilt bredband är att du aldrig behöver oroa dig för att bli utan uppkoppling. Det är till exempel en perfekt lösning att använda sig av i sommarstugan, i båten eller i skogen.

Med hjälp av en router kan ni dessutom dela på surfen om ni är flera i familjen eller sällskapet. Delad surf är smart ifall du har mycket på ditt eget trådlösa bredband och kan bjuda på surf till någon som har för lite surf kvar.

Andra fördelar med att välja Telenor

Det finns även andra fördelar med att välja Telenor när du ska skaffa ett mobilt bredband. En av dessa är att du kan fördela surfen mellan flera olika användare. Det gör du enkelt genom att använda dig av Telenor appen. Där kan du ställa in surfgränser och fördela surfen genom att dra i olika reglage. Du ger surfmängd till flera användare genom appen.

Det är till exempel perfekt för barnfamiljen som vill ha kontroll över barnens surfvanor. Telenor är också en av de större operatörerna. Det gör att du har tillgång till ett väl utbyggt nät för surf, något som gör att du ofta kan surfa i 4G hastighet. Med Telenors bredband kan du också använda en del av surfen gratis inom EU/ESS samt Thailand.

Mobilt bredband Telenor

Frågor och svar – Telenor mobilt bredband

Vilket nät använder sig Telenor av?

Telenor använder sitt eget nät och de har riktigt bra täckning över hela Sverige. De har eget nät både vad gäller trådlöst bredband samt mobilabonnemang. Du surfar i hög hastighet inom tätort samt bra farter ute på landsbygden. Telenor är stora i hela landet.

Kan man välja till surfplatta till abonnemanget för mobilt bredband?

Du kan absolut teckna mobilt bredband och lägga till både surfplatta eller router. det finns flera fina surfplattor att välja med och då ingår den i priset för ditt abonnemang. Det blir då bindningstid under tiden du betalar av på surfplattan. Ett bra val att välja till en platta så du kan surfa nytt och fräscht!

Har Telenor bindningstider för mobila bredband? 

Telenor har inga bindningstider för något av sina mobila bredband. Det är riktigt bra villkor för dig som skaffar dig ett rent abonnemang utan surfplatta eller router. Vill du byta eller säga upp ditt trådlösa bredband så är det enkelt och går snabbt att göra.

Uppsägningstider för sina abonnemang? 

Telenor har inga bindningstider eller uppsägningstider för sina abonnemang vad gäller trådlöst bredband. Du kan säga upp de rena abonnemangen utan problem alls. Har du som sagt beställt en surfplatta tillsammans med ditt abonnemang, så är det uppsägningstid, men inte annars.

Hur stora är surfmängderna för Telenor mobilt bredband? 

Telenor har i dagsläget 3 fina alternativ vad gäller mobila bredband. De har abonnemang som är 40 GB, 100 Gb samt 200 GB. Det kostar lite mer att använda Telenor som operatör för sitt bredband, men det är helt klart värt det med tanke på att du får riktigt mycket surf för pengarna.

Kundsupport hos Telenor. Hur fungerar den?

Telenor har en stor, bra och fungerande kundservice. Det finns chatt, mail och en gedigen Q och A för att du skall kunna lösa dina frågor direkt via hemsidan hos Telenor. Du har allt du behöver hos Telenor vad gäller kundtjänst.

Har Telenor bra priser för trådlösa bredbands abonnemang? 

Telenor ligger lite högre i pris än de andra operatörerna vi arbetar med här inne på vår egen sajt. Telenor har däremot mycket generösa surfmängder och är du en storkonsument av mobilt bredband, så är det egentligen Telenor du skall välja för ditt trådlösa bredband. Du får massor med surf för pengarna.

Har telenor kontantkort för mobila bredband?  

Ja Telenor har mobilt bredband kontantkort att beställa. Det kostar 399:- i skrivande stund och du får 10 GB surf för den summan samt en router. Surfen gäller i 31 dagar och du kan fylla på med mer surf ifall du skulle behöva det.

Jag föredrar själv ett abonnemang numera då dessa inte har någon uppsägningstid längre. Du får mer för pengarna med ett mobilt bredbands abonnemang än vad du får med ett kontantkort.

Telenor är ett bra val när du skall surfa lite mer, streama filmer, kolla mycket på videos samt använda ditt mobila bredband lite mer än bara att slösurfa med. Bra täckning samt mycket generösa surfmängder!