Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Telenor mobilt bredband

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  Varför mobilt bredband från Telenor?

  Telenor är en operatör med sina rötter i Norge som tog sig in på den svenska marknaden under 00-talet. Sen dess har Telenor vuxit sig till en av de största aktörerna på marknaden, både i Sverige och övriga världen.

  Telenor kan verkligen kommunikation och man erbjuder mobilt bredband, telefoni samt en rad olika mobilabonnemang. Stabilt mobilnät och utmärkt täckning är ledord. De arbetar ständigt med att förbättra tekniken som driver näten och ligger i framkant vad gäller innovation och expansion.

  Med mobilt bredbandsabonnemang från Telenor får du en stabil lösning som gör att du kan surfa nästan var du än befinner dig. Telenor erbjuder mobilt bredband i flera storlekar och du surfar alltid i högsta möjliga hastighet. Det innebär upp till 5G-nätet om du befinner dig inom ett täckningsområde för detta och har utrustning med stöd för 5G-nätet. 

  Telenors mobilnät är väl utbyggt, så man kommer ofta upp i höga hastigheter när man surfar. 

   

  telenor

   

  Trådlöst bredband i flera storlekar

  Telenor erbjuder flera mobilt bredbandspaket. De erbjuder ett gäng begränsade abonnemang med olika datamängd och ett abonnemang med obegränsad data. Du kan därför enkelt hitta en surfmängd som är mer än nog för dig, eller flera personer, som har en normalanvändning av surf.

  När du tecknar abonnemanget får du även med ett simkort. Detta ska du placera i din laptop, surfplatta, smartphone, router eller i ett usb-modem. Fördelen med att skaffa ett mobilt bredbandsabonnemang är att du aldrig behöver oroa dig för att bli utan uppkoppling. Det är till exempel en perfekt lösning att använda sig av på lantstället, i båten eller när man bara inte är hemma med WiFi.

  Med hjälp av en router kan ni dessutom dela på surfen om ni är flera i familjen eller sällskapet. Med en router kan man koppla upp sig mot bredbandet helt trådlöst – då kan flera enheter surfa samtidigt. 

  Ännu flera storlekar för kontantkort

  Telenor erbjuder även mobilt bredband via kontantkort. Du laddar då ditt kontantkort med Telenor Mobilt Bredband. Du kan välja mellan flera olika datamängder både som månadsladdning och halvårsladdning. En månadsladdning är giltig under 31 dagar och en halvårsladdning är giltig under 6 månader. 

  Om du är och reser inom EU kan du bruka ditt kontantkort precis som du gör hemma – det kostar alltså inget extra. Åker du utanför EU måste du köpa kontantkortsladdningen Extrasaldo för att det ska fungera att surfa. 

  Om du bara använder kontantkortet ibland behöver du tänka på att ladda det minst en gång per år. Annars kommer ditt kontantkort sluta att fungera och du måste då beställa ett nytt.

  Andra fördelar med att välja Telenor

  Det finns även andra fördelar med att välja Telenor när du ska skaffa ett mobilt bredband. En av dessa är att du kan få rabatt om du samlar flera olika tjänster hos operatören. Om du till exempel både har ett mobiltelefonabonnemang och ett mobilt bredbandsabonnemang hos Telenor får du upp till hundra i kronor rabatt varje faktura. 

  Telenor är en av de större mobiltelefonsoperatörerna. Det gör att du har tillgång till ett väl utbyggt nät för surf, något som gör att du ofta kan surfa i riktigt höga hastigheter. Med Telenors mobila bredbandsabonnemang kan du också använda en del av surfen gratis inom EU/ESS samt Thailand, USA, Serbien, Montenegro, Myanmar, Schweiz och Andorra.

  Mobilt bredband Telenor

   

  Om Telenor som leverantör

  Telenor erbjuder ett riktigt snabbt mobilt bredband med normalhastigheter på mellan 10 – 40 Mbit/s i 4G-nätet. De har täckning i 5G-nätet och erbjuder lösningar som gör det möjligt att ha en mobil bredbandsuppkoppling hemma – med liknande hastigheter som en fiberuppkoppling. 

  För dig som behöver utrustning säljer Telenor även router och surfplattor till sina bredbandskunder. En router är en bra investering om man vill dela uppkopplingen trådlöst mellan flera enheter. I en surfplatta kan man placera simkortet för bredbandet direkt – om man har en surfplatta med Cellular och plats för simkort förstås. 

  Simkortet kan man även placera i sin telefon, om man bara vill ha data men ingen möjlighet att ringa eller sms:a, eller direkt i sin dator.  

  Med mobilt bredband från Telenor har du en av Sveriges bästa täckningar, nämligen en som når 99 % av landets befolkning. 

  Tackningskarta mobilt bredband Telenor

  Täckningskarta hos Telenor

  Vanliga frågor och svar om Telenor mobilt bredband

  Vilket nät använder sig Telenor av?

  Telenor använder sitt eget nät och de har riktigt bra täckning över hela Sverige. De har eget nät både vad gäller trådlöst bredband samt mobilabonnemang. Du surfar i hög hastighet inom tätort samt i bra hastigheter ute på landsbygden. Telenor är stora i hela landet.

  Kan man välja till surfplatta till abonnemanget för mobilt bredband?

  Du kan absolut teckna mobilt bredband och lägga till både surfplatta eller router. Det finns flera fina surfplattor att välja mellan och då ingår den i priset för ditt abonnemang. Det blir då bindningstid under tiden du betalar av på surfplattan. Ett bra val att välja till en platta så du kan surfa nytt och fräscht!

  Har Telenor bindningstider för mobila bredband?

  Telenor har inga bindningstider för något av sina mobila bredband. Det är riktigt bra villkor för dig som skaffar dig ett rent abonnemang utan surfplatta eller router. Vill du byta eller säga upp ditt trådlösa bredband så är det enkelt och går snabbt att göra.

  Uppsägningstider för sina abonnemang?

  Telenor har inga bindningstider eller uppsägningstider för sina abonnemang vad gäller trådlöst bredband. Du kan säga upp de rena abonnemangen utan problem alls. Har du som sagt beställt en surfplatta tillsammans med ditt abonnemang så är det uppsägningstid men inte annars.

  Hur stora är surfmängderna för Telenor mobilt bredband?

  Telenor har i dagsläget fyra fina alternativ vad gäller mobila bredband. Från 40 GB upp till obegränsad surf. Det kostar lite mer att använda Telenor som operatör för sitt bredband men det kan helt klart vara värt det med tanke på att du får riktigt mycket surf för pengarna.

  Kundsupport hos Telenor. Hur fungerar den?

  Telenor har en stor, bra och fungerande kundservice. Det finns chatt, mail och en gedigen Q och A för att du skall kunna lösa dina frågor direkt via hemsidan hos Telenor. Du har allt du behöver hos Telenor vad gäller kundtjänst.

  Har Telenor bra priser för trådlösa bredbands abonnemang?

  Telenor ligger lite högre i pris än de andra operatörerna vi samarbetar med här inne på vår egen sajt. Telenor har däremot mycket generösa surfmängder och är du en storkonsument av mobilt bredband så är det egentligen Telenor du skall välja för ditt trådlösa bredband. Du får massor med surf för pengarna.

  Har Telenor kontantkort för mobila bredband?

  Ja, Telenor erbjuder kontantkort för mobilt bredband med 6 olika surfmängder från 1 GB till 60 GB. Kontantkortet laddar du på med Telenor Mobilt bredband.
  Telenor är ett bra val när du ska surfa lite mer, streama filmer, kolla mycket på videos samt använda ditt mobila bredband lite mer än bara att slösurfa med. Bra täckning samt mycket generösa surfmängder!