Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Mobilt bredband utan bindningstid

Mobilt bredband med frihet. Här hittar du mobilt bredband utan bindningstid. Läs mer om vilka operatörer du kan välja mellan!

kvinna pojke mobilt bredband

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  Mobilt bredband utan att vara låst av bindningstider

  Många drar sig för att teckna abonnemang eftersom de är rädda för långa bindningstider. Man vill inte teckna upp sig på något som man kanske inte blir nöjd med och sedan tvingas hålla sig till det beslutet i ett, ibland två eller flera år. Då är det bra med mobilt bredband utan bindningstider.

  Som tur är har många operatörer gjort sig av med bindningstiden även på sina abonnemang. Det innebär att det finns en rad olika abonnemang för mobilt bredband utan bindningstid på marknaden. Om du känner dig osäker på vad du ska välja eller vill kunna byta abonnemang om du inte blir nöjd så är det en fördel att välja ett abonnemang av den typen.

  Tänk på att det kan finnas en uppsägningstid för de abonnemang som är utan bindningstid. Vanligtvis handlar det då oftast om en månad och de allra flesta operatörerna erbjuder mobilt bredband även utan uppsägningstid.

  Mobila bredband utan bindningstid

  Så fungerar abonnemang utan bindningstid

  Förr var priset du fick betala för ett abonnemang med ett lågt pris ofta knutet till att du band upp dig i en längre period, till exempel ett eller två år. Idag finns dock en rad abonnemang utan bindningstid.

  Det innebär att du inte tecknar abonnemanget under en viss tidsperiod och kan avsluta det när du vill. Det är en fördel om du skulle hitta ett annat abonnemang som är billigare och bättre för dig. Då kan du enkelt avsluta ditt nuvarande abonnemang och teckna upp dig på ett nytt.

  Många erbjuder även abonnemang där du har rätt att byta mellan paket med olika surfmängder. Det kan vara så att du upptäcker att du har valt ett abonnemang med för lite surf. Då kan du enkelt byta upp dig till ett abonnemang med mer surf. Det är precis lika enkelt att byta till ett med mindre om du tycker att du aldrig använder upp din surf. Då är det bara onödigt att betala för något du aldrig använder.

  Vilka operatörer erbjuder abonnemang utan bindningstid?

  Abonnemang utan bindningstid och inga eller korta uppsägningstider blir mer och mer efterfrågade av konsumenterna. Det gör att många operatörer blir tvungna att erbjuda den typen av lösning för att kunna behålla sina kunder och för att kunna locka till sig nya.

  Abonnemang utan bindningstid hittar du bland annat hos Tele2, Telenor och Hallon. Det gör att du har stora valmöjligheter om du inte vill binda upp dig på ett abonnemang under en längre tid. Det går dessutom att hitta abonnemang med riktigt lågt pris som saknar bindningstid. Vi har valt att även ta med Tre eftersom de bara har 1 månads uppsägningstid.

  En av de operatörer som verkligen tryckt på detta i sin marknadsföring är Hallon som ägs av Tre. Hos dem är priserna både riktigt låga och bindningstid saknas.

  Hallon

  Hallon: Hallon har mobila bredband utan bindningstider och uppsägningstider. Du kan även öka eller ta bort surfmängd i ditt befintliga bredbandsabonnemang. Hallon har mobila bredband från 5 GB – 200 GB per månad.

  Läs mer och beställ

  Tre
  Tre: Tre har 1 månads uppsägning på sina mobila bredband. Det är så pass kort tid att det är enkelt att byta trots uppsägningstiden. De har två surfmängder att välja på 15 GB och 50 GB.

  Läs mer och beställ


  Tele2: Tele2 har mobilt bredband utan bindningstider. Du har just nu 3 alternativ att välja mellan hos Tele2 från 40 till 400 GB per månad.

  Läs mer och beställ

  Telenor
  Telenor: Även Telenor har mobilt bredband utan bindningstider. Det finns 3 alternativ att välja mellan hos Telenor från 40 till 200 GB per månad.

  Läs mer och beställ

  Chilimobil: Chili har inga bindningstider på sina abonnemang och erbjuder datamängder som är obegränsade – vilket abonnemang du än väljer. Det som skiljer abonnemangen åt är hastigheten du kan surfa i. 

  Läs mer och beställ

  Comviq: Comviq har ett erbjudande när det kommer till mobilt bredband: obegränsad surf. Om du väljer ett bredband utan router plockas bindningstiden bort från abonnemanget. 

  Läs mer och beställ

  Fibio: Hos Fibio får man byta abonnemang när man vill och avsluta sitt abonnemang när man vill. De erbjuder flera olika storlekar på surf och man får använda en stor del av den om man reser utanför Sverige men inom EU. 

  Läs mer och beställ

  Nu vet du mer om de operatörer som erbjuder mobilt bredband och har fått mer information om de som har mobila bredband utan bindningstid och uppsägningstid. Lycka till med ditt val av trådlöst internet!

  Upplev frihet utan bindningstid

  Många drar sig för att teckna upp sig på ett abonnemang för mobilt bredband eftersom de är rädda för att de ska bli fast med en lösning som inte passar dem. De oroar sig till exempel för att de ska välja för liten eller för stor surfmängd och sedan tvingas betala för något de inte är nöjda med. Det är dock något man inte behöver vara rädd för. Idag erbjuder de flesta mobiloperatörer lösningar för mobilt bredband som inte har någon bindningstid. Visst kan man också välja ett kontantkort för att komma undan bindningstiden, å andra sidan är det skönt att slippa tänka på att ladda på sitt bredband. Abonnemangen som finns på marknaden finns med massor av olika upplägg och surfmängder, därför är det lätt för dig att hitta ett som passar dig och dina surfvanor.

  Välj rätt surfmängd

  När du hittat ett bindningsfritt abonnemang som du tror passar dig är det dags att välja surfmängd. När du gör det är det viktigt att du tittar på vilka surfvanor du har. Idag kan man välja bland surfmängder på bara några få GB och upp till 100 GB eller mer. Om du vet med dig att du använder datorn väldigt mycket, du kanske till exempel använder den i ditt arbete eller tittar på mycket film, så bör du välja en större surfmängd. För den som bara surfar på nätet ibland räcker en mindre surfmängd. Möjligheten att dela på mobilt bredband finns nu också. Om du planerar att göra det är det viktigt att alla som ska dela på bredbandet tittar på sina surfvanor. Om du skulle råka välja fel är det dock ingen katastrof, det går nämligen ofta att göra ändringar i efterhand.

  Fördelar med att slippa bindningstid

  Fördelarna med att teckna ett abonnemang är ganska uppenbara. Om du saknar bindningstid är det enkelt för dig att byta abonnemang snabbt om du inte skulle vara nöjd med den lösning du har. Om man tecknar ett abonnemang med lång bindningstid är risken att man blir fast med ett abonnemang som inte alls matchar ens behov.

  Mobilt Internet blir allt vanligare

  Att surfa på Internet genom att använda sig av mobilt bredband blir allt vanligare i Sverige. Sedan ett par år har antalet mobila bredbandsabonnemang skjutet i höjden och idag är denna lösning för Internet i princip lika vanligt förekommande som ett fast bredbandsabonnemang och utgör enligt en undersökning gjord av Post- och Telestyrelsen 56 procent av samtliga abonnemang på Internettjänster i landet. Så många som mer än var fjärde person har tillgång till mobilt bredband i sitt hem.

  Flexibelt alternativ

  Utvecklingen grundar sig i en kombination av att 3G-nätet sedan början av 2000 har byggts ut mer och mer i Sverige och att fler och fler konsumenter har insett fördelarna med att inte vara knuten till en och samma plats för att kunna ha tillgång till Internet. Vi vill helt enkelt kunna surfa på andra platser än bara i vårt hem och detta är något som mobilt bredband erbjuder till skillnad från alternativet fast bredband.

  Tack vare att operatörerna idag erbjuder såväl förbättrad täckning för sina kunder samt högre surfhastigheter har det blivit mycket flexibelt att surfa med mobilt bredband. Genom att alltid kunna ha tillgång till Internet, om täckning finns, kan du använda det på tåget, i sommarstugan, i bilen på väg till sommarstugen eller vid andra tillfällen då du är ute och reser. Kanske känner du för att ta med dig datorn och plugga tillsammans med dina klasskompisar på ett kafé eller rensa inkorgen på vägen hem från jobbet!

  Vad du kan förvänta dig med Mobilt Bredband 4G

  3G tog Sverige med storm under 2000-talet. Det tog oss från att endast kunde surfa hemma i soffan eller på kontoret till att nu koppla upp oss mot Internet med mobiltelefoner och datorer var vi än befinner oss, så länge vi har någon typ av mobil bredbandtjänst och täckning.

  Det senaste heter dock 4G och det är det som det talas om just nu när det gäller mobilt bredband. Denna nya teknik har det talats om i några år nu men det är först det senaste året som vi har kunnat köpa tjänsten hos operatörerna. 4G är fortfarande i internsivt utbyggnadsstadie och även om täckning finns på några hundra orter i landet är det främst i storstadsregionerna som uppgraderingar har gjorts. Operatörerna meddelar dock att de ligger bra i fas och siktar på att nå 99% täckning av landet i slutet av 2012.

  Med 4G utlovas snabbare och stabilare mobilt bredband. Exakt hur mycket snabbare det kommer att bli är svårt att säga då detta alltid är ett resultat av aktuell täckning samt hur många andra som använder nätet samtdiigt men en uppskattning kan göras till runt fyra gånger snabbare teoretisk hastighet (upp till 80Mbit jäfmört med 20Mbit med faktiskt hastighet på runt 20Mbit). Huvudsakligen är det realtidstjänster som kommer att få sig en rejäl uppgradering. Detta innefattar tjänster såsom videosamtal och onlinespel där vi kan förvänta oss betydligt kortare väntetid i dataöverföringen än med dagens 3G-nät.

  Du kan jämföra priser på mobilt bredband här.

  Mobilt Bredband till husvagnen och campingen

  Är det dags att packa in ungarna och allt annat ni behöver och dra er ut på lite sommarsemester? Har du husvagn och vill hitta ett internetalternativ som passar bra även på resande fot?

  Att välja mobilt bredband är ett bra och felixbelt alternativ. Idag har vi i Sverige cirka 99% täckning i de regioner människor bor vilket innebär att du kan surfa på de allra flesta platser. Hur bra möjlighet du har att koppla upp dig samt vilken hastighet du får är dock beroende på vilken operatör du använder, vilken aktuell täckning du har för ditt nät samt hur många andra som använder nätet samtidigt. I och med att campingplaster många gånger inte ligger i storstäder kan det exempelvis vara intressant att kontrollera vilken täckning de olika operatörerna har för olika områden. Denna information går oftast att hitta på deras respektive hemsidor.

  Det finns flertalet mobila bredband att välja mellan. De flesta operatörer erbjuder dock mer eller mindre liknande produkter så i slutändan bör det vara vilka behov du har när det gäller bredband. Har du exempelvis fast bredband hemma? Då kan ett alternativ med kontantkort vara ett flexibelt alternativ för en tillfällig semester. Med kontantkort binder du inte upp dig för någon särskild tid. Har du däremot mobilt bredband som lösning sedan tidigare går att ta med sig tjänsten på resan.

  Nästa fråga är hur mycket du vill betala och hur länge. En enkelt prisjämförelse mellan olika leverantörer av mobilt bredband hittar du här på vår sida. Tänk på att dina priser gäller för vistelse i Sverige. Har du tankar på att åka på semester utomlands bör du kontakta din leverantör för aktuella priser och möjligheter att använda ditt bredband i ett annat land. Det bästa är att kolla upp priserna med en operatör i det land du tänkt besöka och köpa ett kontantkort där. Det blir nästan alltid billigare.

  Vanliga frågor och svar om mobilt bredband utan bindningstid

  Finns det mobilt bredband utan bindningstid?

  Ja, de allra flesta operatörer har slutat med bindningstid, i alla fall om du bara beställer tjänsten. Om du samtidigt beställer en router, surfplatta eller något annat och tar det på delbetalning så är det vanligt med en bindningstid på 12-24 månader.

  Hur kan mobilt bredband vara utan bindningstid, vad är haken?

  Tack vare hård konkurrens har många operatörer varit tvungna att slopa bindningstid för annars väljer konsumenterna bort dem helt. Det underlättar också att de kan erbjuda dig rätt storlek på abonnemangen med rätt surfmängder eftersom du lättare kan byta upp och ner mer fritt. Då är det större chans att du stannar kvar som kund.

  Vilka erbjuder bredband utan bindningstid?

  Bland annat erbjuder Tele2, Telenor och Hallon detta. Mer information hittar du inne på vår sajt.

  Hur väljer jag rätt surfmängd?

  Kontrollera hos din operatör vad du gör av med på ditt mobilabonnemang och abonnemang för bredband om du redan har ett. Utgå från det och sedan kan du enkelt byta upp eller ner ditt abonnemang om det inte passar dina behov.

  Är mobilt bredband verkligen stabilt?

  Ja, dagens bredband via 4G är så pass stabilt att det är ett bra alternativ för många i stället för fast bredband. 5G är även på uppbyggnad och kommer att ge ännu mer stabil uppkoppling.