Mobilt bredband utan bindningstid
Mobilt bredband med frihet. Här hittar du mobilt bredband utan bindningstid. Läs mer om vilka operatörer du kan välja mellan!
Mobilt bredband med frihet. Här hittar du mobilt bredband utan bindningstid. Läs mer om vilka operatörer du kan välja mellan!
Många drar sig för att teckna abonnemang eftersom de är rädda för långa bindningstider. Man vill inte teckna upp sig på något som man kanske inte blir nöjd med och sedan tvingas hålla sig till det beslutet i ett, ibland två eller tre år. Då är det bra med mobilt bredband utan bindningstider.
Som tur är har många operatörer gjort sig av med bindningstiden på sina abonnemang. Det innebär att det finns en rad olika abonnemang för mobilt bredband utan bindningstid på marknaden. Om du känner dig osäker på vad du ska välja eller vill kunna byta abonnemang om du inte blir nöjd så är det en fördel att välja ett abonnemang av den typen.
Tänk på att det kan finnas en uppsägningstid för de abonnemang som är utan bindningstid. Vanligtvis handlar det då oftast om en månad, eller upp till en månad, och de allra flesta operatörerna erbjuder mobilt bredband även utan uppsägningstid.
Den allra vanligaste typen av abonnemang idag är abonnemang utan bindningstid – det gäller både mobilabonnemang och mobilt bredband.
Det innebär att du inte tecknar abonnemanget under en viss tidsperiod och kan avsluta det när du vill. Det är en fördel om du skulle hitta ett annat abonnemang som är billigare och bättre för dig. Då kan du enkelt avsluta ditt nuvarande abonnemang och teckna upp dig på ett nytt.
Många erbjuder även abonnemang där du har rätt att byta mellan paket med olika surfmängder. Det kan vara så att du upptäcker att du har valt ett abonnemang med för lite surf. Då kan du enkelt byta upp dig till ett abonnemang med mer surf. Det är precis lika enkelt att byta till ett med mindre om du tycker att du aldrig använder upp din surf. Då är det bara onödigt att betala för något du aldrig använder.
Mobilt bredband med bindningstid erbjuds främst om man köper abonnemanget tillsammans med en enhet – till exempel en router eller en surfplatta. Om man väljer avbetalning brukar man vara bunden till operatören och abonnemanget under de månader man betalar av. Det handlar vanligtvis om 12, 24 eller 36 månader.
Bindningstid kan även erbjudas som en del av en kampanj där man får ett lägre pris om man väljer ett abonnemang med bindningstid.
Abonnemang utan bindningstid och inga, eller korta, uppsägningstider blir mer och mer efterfrågade av konsumenterna. Det gör att många operatörer blir tvungna att erbjuda den typen av lösning för att kunna behålla sina kunder och för att kunna locka till sig nya.
Abonnemang utan bindningstid hittar du bland annat hos Chilimobil, Tre, Tele2, Telenor och Hallon. Det gör att du har stora valmöjligheter om du inte vill binda upp dig på ett abonnemang under en längre tid. Det går dessutom att hitta abonnemang med riktigt lågt pris som saknar bindningstid.
En av de operatörer som verkligen tryckt på detta i sin marknadsföring är Hallon som ägs av Tre. Hos dem är priserna både riktigt låga och bindningstid saknas.
Hallon: Hallon har mobila bredband utan bindningstider och uppsägningstider. Du kan även öka eller ta bort surfmängd i ditt befintliga bredbandsabonnemang. Hallon har mobila bredband från 5 GB – 200 GB per månad.
Tre: Tre har 1 månads uppsägning på sina mobila bredband. Det är så pass kort tid att det är enkelt att byta trots uppsägningstiden. Deras abonnemang har obegränsad surf och kan väljas i två olika hastigheter.
Tele2: Tele2 har mobilt bredband utan bindningstider. Du har två olika alternativ att välja mellan hos Tele2, obegränsad surf eller ett surftak på 75 GB.
Telenor: Hos Telenor kan du välja om du vill ha ett mobilt bredband med bindningstid eller inte. Du väljer mellan abonnemang med 15 GB surf eller obegränsad surf.
Väljer du med bindningstid får du en lägre månadsavgift under bindingstiden på 24 månader.
Chilimobil: Chili har inga bindningstider på sina abonnemang och erbjuder datamängder som är obegränsade – vilket abonnemang du än väljer. Det som skiljer abonnemangen åt är hastigheten du kan surfa i.
Värt att notera är att Chilimobil har en uppsägningstid på max 1 månad.
Comviq: Comviq har ett erbjudande när det kommer till mobilt bredband: obegränsad surf. Om du väljer ett bredband utan router plockas bindningstiden bort från abonnemanget.
Fibio: Hos Fibio får man byta abonnemang när man vill och avsluta sitt abonnemang när man vill. De erbjuder flera olika storlekar på surf.
När du hittat ett bindningsfritt abonnemang som du tror passar dig är det dags att välja surfmängd. När du gör det är det viktigt att du tittar på vilka surfvanor du har.
Idag kan man välja bland surfmängder på bara några få GB och upp till obegränsad surf. Om du vet med dig att du använder datorn väldigt mycket, du kanske till exempel använder den i ditt arbete eller tittar på mycket film, så bör du välja en större surfmängd. För den som bara surfar på nätet ibland räcker en mindre surfmängd.
Möjligheten att dela på mobilt bredband finns nu också. Om du planerar att göra det är det viktigt att alla som ska dela på bredbandet tittar på sina surfvanor. Om du skulle råka välja fel är det dock ingen katastrof, det går nämligen ofta att göra ändringar i efterhand om abonnemanget saknar bindningstid.
Fördelarna med att teckna ett abonnemang är ganska uppenbara. Om du saknar bindningstid är det enkelt för dig att:
Om man tecknar ett abonnemang med lång bindningstid är risken att man blir fast med ett abonnemang som inte alls matchar ens behov.
Ja, de allra flesta operatörer har mobilt bredband utan bindningstid, i alla fall om du bara beställer tjänsten. Om du samtidigt beställer en router, surfplatta eller något annat och tar det på delbetalning så är det vanligt med en bindningstid på 12 till 36 månader.
Tack vare hård konkurrens har många operatörer varit tvungna att slopa bindningstid för annars väljer konsumenterna bort dem helt. Det underlättar också att de kan erbjuda dig rätt storlek på abonnemangen med rätt surfmängder eftersom du lättare kan byta upp och ner mer fritt. Då är det större chans att du stannar kvar som kund.
Bland annat erbjuder Tele2, Tre, Chilimobil, Telenor och Hallon detta. Mer information hittar du inne på vår sajt.
Kontrollera hos din operatör vad du gör av med på ditt mobilabonnemang och abonnemang för bredband om du redan har ett. Utgå från det och sedan kan du enkelt byta upp eller ner ditt abonnemang om det inte passar dina behov.
Ja, dagens bredband via 4G och 5G är så pass stabilt att det är ett bra alternativ för många i stället för fast bredband.