Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Tele2 mobilt bredband

Varför mobilt bredband från Tele 2? Läs mer om fördelar och deras trådlösa internet och surfa till hög hastighet vart du vill!

Varför mobilt bredband från Tele2?

För dig som vill vara säker på att kunna använda dig av internet nästan var du än befinner dig är mobilt bredband ett bra val. Visst finns det gratis Wifi på många platser, men med ett mobilt bredband behöver du aldrig oroa dig för att sakna en uppkoppling när du behöver den. Tele2 är en svensk mobiloperatör med många år i branschen som har mobilt bredband med upp till obegränsad surf.

Mobilt bredband med höga hastigheter 

Hos Tele2 får du en mobil bredbandsuppkoppling med i första hand 4G-täckning. Normalhastigheten ligger på runt 50 Mbit/s, men vid optimala förhållanden, och vid användning av rätt sorts utrustning, kan det gå ännu snabbare. Med 4G, som även benämns som LTE – Long Term Evolution, klarar uppkopplingen mer krävande internetanvändning som onlinespel eller streamad film i hög kvalitet.

tele2

Flera olika datapaket

Tele2 erbjuder en rad olika datapaket på sina mobilt bredbandsabonnemang. De olika paketen kommer med olika mycket surf som man kan använda under en månad. De har mindre paket som passar den som inte ska dela på uppkopplingen och kanske bara använder den ett par timmar om dagen. För de användare som har en större dataförbrukning, och kanske ska dela på internetuppkopplingen mellan familjemedlemmar och enheter, finns det paket med fri surf. 

Med alla paket surfar du med samma hastighet – vanligtvis till och med 50 Mbit/s. 

Det är en stor fördel att Tele2 har ett stort utbud av lösningar för mobilt bredband och på så sätt kan du hitta en som är perfekt för just dig.

Alla abonnemangsformer hos Tele2 är helt utan bindningstid och med två veckors ångerrätt. Det är med andra ord enkelt att byta surfstorlek eller avsluta sitt abonnemang om man skulle önska det. 

Olika typer av anslutningar

För att du ska kunna använda ditt mobila bredbandsabonnemang måste du ha någon form av utrustning där du kan placera simkortet. Ett simkort för mobilt bredband ser precis likadant ut som en simkort till mobiltelefonen – det enda som skiljer är att det endast finns datasurf på kortet och inget telefonnummer. 

Simkortet kan du antingen stoppa direkt i din surfplatta – om du har en enhet med stöd för Cellular, eller stoppa i ett modem eller en router för att få tillgång till uppkopplingen. 

Tele2 erbjuder både surfplattor och en router som du kan använda för att dela uppkopplingen hemma. 

För att uppkopplingen via mobilnätet ska kunna fungera som en stabil uppkoppling i hemmet är det bra att man har en kraftfull router som låter alla familjemedlemmar surfa trådlöst. Då fungerar det i princip som en fast bredbandsuppkoppling – bara det att den kommer via mobilnätet istället för till exempel fibernätet eller telefonjacket.

Täckning hos Tele2

Tele2 täcker in i stort sett hela det bebodda Sverige med sina mobilnät – 2G, 3G, 4G och 5G. Vid utbyggnaden av flera av sina nät har de samarbetat med teleoperatören Telenor – tillsammans har de riktigt bra räckvidd på sina nät.

tackningskarta Tele2 mobilt bredband

Täckningskarta hos Tele2

Bra att känna till om Tele2 mobilt bredband

Tele2 har en 14 dagars ångerrätt om du skulle ångra någon produkt eller något abonnemang som du har köpt hos operatören. Om du köper utrustning via Tele2 har du alltid fri frakt och inget av deras abonnemang har bindningstid. Om du väljer att köpa till en enheter, kanske en router, kan du välja att betala den direkt eller delbetala beloppet. Om du väljer att delbetala gör du det vanligtvis under 6, 12 eller 24 månader. 

Tele2 är en testvinnande operatör som bland annat prisats för sitt hållbarhetstänk, sin kundkontakt och för att de levererar bäst tjänster för att titta på Youtube i HD. 

Telekomlösningar sedan 90-talet

Tele2 är en svensk mobiloperatör med många år i branschen. Man har jobbat med telekomlösningar ända sedan 1991 vilket ger bra erfarenhet av att erbjuda bra och pålitliga produkter. I kategorin mobilt bredband erbjuder man ett flertal lösningar både för den som surfar sparsamt och för den som är i behov av mycket data.

Tele2 mobiloperatör

Tele2 har en gedigen historia vad gäller alla typer av kommunikationslösningar – som mobiltelefoni, bredband och tv-tjänster. Det är en stabil aktör och tillhör de som äger sitt eget mobilnät. Dessutom samarbetar de med Telenor och använder därmed även deras nät. Tele2 ger snabb uppkoppling och bra med datatrafik för både privatpersoner och företag.

Vanliga frågor och svar om Tele2 mobilt bredband

Har Tele2 bra mobilt bredband?

Ja, de har god täckning i stora delar av landet och det finns flera datapaket att välja på från litet till stort. Det gör det enkelt att hitta ett abonnemang som passar dig.

Kan jag ta med mig det mobila bredbandet?

Ja, med Tele2s mobila bredband kan du ta med dig det på exempelvis resa eller till sommarstugan.

Hur snabba hastigheter kan man få med bredband hos Tele2?

Med de mobila bredbanden från Tele2 kan du nå hastigheter på mellan 50 – 1 200 Mbit/s.

Ingår det router med mobilt bredband från Tele2?

Nej, tyvärr ingår det inte i ett abonnemang för mobilt bredband men det går enkelt att lägga till vid beställning.

Har Tele2 obegränsat mobilt bredband?

Ja, Tele2 är en av de operatörer som erbjuder obegränsat bland sina abonnemang.