Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Tre mobilt bredband

Varför Tre mobilt bredband?

Tre är en av de större mobiloperatörerna vi har i Sverige – något som innebär snabb och trygg surf i ett stort nät. Det är en av anledningarna till att det kan vara bra att välja mobilt bredband från denna operatör. 

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  1 Abonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-07-11
  Tre
  Fri GBsurf
  FriaSamtal
  FriaSMS
  0månBindning
  0krStartavgift

  399kr/mån

  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  SurfhastighetUpp till 1000 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  5GJa
  Jämförelsepris
  Mån 1-12399 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 14788 kr

  Alternativ för mobilt bredband hos Tre

  Tre har två olika typer av mobilt bredband: fasta surfmängder eller flexibel surf. Med fasta surfmängder väljer du en datamängd som du får tillgång till varje månad. Med flexibel surf betalar du för den surfen du använder utifrån prisnivåer. 

  tre

  Fasta surfmängder hos Tre

  Hos Tre hittar du fasta surfmängder för abonnemang i två olika storlekar – ett med lite mindre surf och ett med lite mer surf. Det gör att du enkelt kan anpassa abonnemanget efter dina behov. Du som endast surfar lite kan välja en mindre surfmängd medan du som använder mycket surf kan välja en större mängd. Naturligtvis påverkas priset av den mängd surf du väljer. 

  Abonnemangen har ingen bindningstid. Det finns möjlighet att köpa till en surfplatta eller router – då tillkommer en bindningstid på 24 månader. 

  Flexibel surf hos Tre

  Ett annat alternativ för bredband hos Tre är Flexibel surf. Då har ditt abonnemang ingen bestämd surfmängd, utan månadskostnaden anpassas efter hur mycket du faktiskt har använt ditt bredband. 

  Flexibel surf har olika prisnivåer upp till obegränsad surf. Obegränsad surf nås när man har surfat upp mer än 50 GB. 

  Med Flexibel surf kan man alltså använda sitt bredband sparsamt ena månaden, och endast betala grundavgiften, för att andra månaden surfa obegränsat och betala den högre avgiften. 

  Man betalar för abonnemanget efter den passerade månaden. 

  Hastighet med mobila bredband hos Tre

  Hos Tre får du med deras 4G-bredband en surfhastighet som går upp emot 54 Mbps under optimala omständigheter vilket är mycket högre än konkurrenterna. Liksom med sina mobilabonnemang med “obegränsad” surf finns det en funktion som sänker hastigheten till 5 Mbps efter att en viss datamängd är förbrukad i detta fall 40 GB under ett dygn. När denna gräns är nådd måste du skicka ett kostnadsfritt sms för att fylla på med ytterligare 40 GB data. Detta kan du göra så många gånger du behöver och räknaren nollställs vid midnatt.

  Hemmabredband via mobilnätet

  Tre har inte bredband via fibernätet eller kopparnätet för hemmabruk – istället har de fast bredband via mobildatanätet. Denna lösning är flexibel, enkel att installera och passar utmärkt för de hem som kanske inte har tillgång till fibernätet. 

  Tre bredband för hemmet finns med stöd för upp till 5G-nätet och erbjuder alltså hastigheter som är i klass med en fast uppkoppling. Under perfekta förhållanden kan man nå upp till hastigheter på 1 gigabit/s och normalhastigheten, i Tres 5G+-nät, är 200 – 600 Mbit/s. 

  Väljer man en internetuppkoppling via mobildatanätet behövs ingen komplicerad installation eller nedgrävning av några kablar. Tre erbjuder två typer av router: en router som placeras utomhus med stöd för 5G för allra bäst täckning och en inomhusrouter med stöd för 5G för smidigast installation. 

  Bredband för hemmabruk har alltid obegränsad surf hos Tre.

  Se mer om Tres alla bredbandslösningar via knappen här nedan:

  Läs mer & Beställ

  Nackdelar med Tre bredband

  En nackdel med Tre är att deras täckning i norra halvan av landet bara koncentreras till de större städerna. Bor du i en ort lite längre bort från kusten eller en större motorväg så kan du inte räkna med att de har täckning där du befinner dig. Där täckning finns är det däremot hög hastighet.

  tackningskarta Tre mobilt bredband

  Se Tres täckningskarta

  Tillbehör till ditt mobila bredband

  Tre erbjuder också en rad tillbehör till ditt mobila bredband. De har till exempel surfplattor från Apple, Samsung och Lenovo, mobil router och 5G-router för hemmabruk. 

  Stort sortiment hos Tre

  Tre har en mobil 4G-router som låter dig dela surf och surfa i höga hastigheter. Anslut till routern via WiFi eller direkt i din enhet via USB-uttag. 

  De har även andra tillbehör och produkter som gör det lätt för dig att hålla dig uppkopplad mot världen.

  Tre är ett av de bästa alternativen helt klart när du skall surfa mobilt med bredband. Bra surfmängder och ett snabbt nät!

  Vanliga frågor och svar om Tre mobilt bredband

  Vad har Tre att erbjuda för mobilt bredband?

  Hos Tre kan du välja om du vill beställa mobilt bredband med en fast surfgräns eller ett flexibelt abonnemang. Ett flexibelt abonnemang innebär att du kan surfa upp till obegränsat, men du betalar bara för den surfen du faktiskt använder.

  Har Tre obegränsat mobilt bredband?

  Ja, Tre har obegränsat mobilt bredband om man väljer deras flexibla abonnemang. De har även bredband via mobilnätet för hemmet med obegränsad surf.

  Hur snabba hastigheter kan man få med bredband hos Tre?

  Tres mobila bredband kan ge hastigheter upp till 54 Mbit/s i 4G-nätet. Deras bredband för hemmet via mobilnätet har täckning i 5G-nätet och kan ge hastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

  Har Tre bra täckning i norra Sverige?

  Tres nät har generellt något sämre täckning i norra Sverige. Bor du i en större stad i den norra delen kan täckningen vara god.

  Ingår det router med mobilt bredband från Tre?

  Nej, någon router ingår inte i operatörens mobila bredband men det går bra att köpa till i deras webbutik.