Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Bredband via mobilnätet

Bredband via mobilnätet förenklar mycket för dig som vill kunna röra dig fritt mellan olika ställen och ta med dig bredbandet. Läs mer här!

Mobilt bredband på semestern

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  Allt fler använder bredband via mobilnätet istället för fast bredband. Bredband via mobilnätet förenklar mycket för dig som vill kunna röra dig fritt mellan olika ställen och ta med dig bredbandet. Speciellt bra är det för dig som ska till en plats som saknar Wifi. Då tar du bara med dig ditt eget mobila bredband så slipper du använda surfmängden från ditt mobilabonnemang.

  Eftersom hastigheten är så pass snabb idag för mobilt bredband och annat bredband via mobilnätet fungerar det mycket bra både för att streama film och spela onlinespel. Det är alltså idag väldigt lite skillnader mellan fast bredband och mobilt bredband vad gäller kapaciteten för de allra flesta. Vi ställer allt högre krav i både arbetsliv och vardagsliv att kunna ha möjligheten att röra oss fritt mellan olika platser. Detta ställer i sin tur allt högre krav på operatörerna och det är också något vi ser i konkurrensen då operatörerna erbjuder allt mer och till lägre pris.

  Vad är bredband via mobilnätet

  Bredband via mobilnätet kan användas till exempel med hjälp av en 4G-router som fångar upp mobilsignaler. De flesta routers är tillräckligt bra för att även fånga upp mycket svaga signaler.

  Mobilt bredband

  Har du behov av att kunna ta med dig bredbandet och kunna sitta var du vill när du behöver internet är ett mobilt bredband bra. Du kanske reser mycket, har en sommarstuga eller flyttar mycket och då passar denna lösning bäst. Vill du slippa eluttag och inte har behov av att flera personer eller enheter behöver uppkoppling samtidigt är ett USB-modem att föredra. Annars finns det både mindre mobila 4G-routrar och stationära mer kraftfulla routrar att använda för bättre signal.

  Mobilt bredband istället för ADSL

  Trenden visar att allt fler skippar både fast telefoni och fast bredband via till exempel ADSL. Det dröjer nog inte lång tid innan alla nya bostäder byggs utan möjlighet till ett telejack. Bredband via fiber är ett bra alternativ för snabbt bredband. Tyvärr kan det innebära att du kan stå utan internet ibland eftersom fiberuppbyggnaden är kraftig och det händer att någon ibland råkar gräva av en fiberkabel.

  Hemtelefoni via mobilnätet

  Istället för fast telefoni blir det allt vanligare med hemtelefoni via mobilnätet för de som vill ha ett komplement till sin mobil. För de operatörer som erbjuder hemtelefoni brukar det finns bra erbjudande att kombinera med bredband för att få det billigare.

  Tre mobilt bredband – 3 Bredband Hemma och Go

  Tre

  3Bredband Hemma är ett bredband över mobilnätet med obegränsad surf i Sverige. Det här kan dock vara en lite krånglig lösning eftersom du bara har 40 GB surf per dygn åt gången till normal hastighet. Om du under en dag kommer upp i 40 GB sänks hastigheten till 5 Mbit/s och du tankar på ytterligare 40 GB kostnadsfritt med ett sms. Tycker du att det är jobbigt kan du vänta till efter midnatt då surfmängden automatiskt ställs om till 40 GB igen. 3Bredband Hemma fungerar bara till området för den mobilmast som är knuten till din adress. Du kan alltså inte ta med dig denna lösning på resa eller utanför mobilmastområdet.

  3Bredband Go är ett mobilt bredband som du kan ta med dig till olika ställen inom EU. Du väljer mellan 15 GB och 50 GB surf och all surf kan användas inom EU/EES. Normalhastigheten ligger på mellan 10-56 Mbit/s.

  bredband

  Hallon mobilt bredband

  Hallon

  Det mobila bredbandet hos Hallon är utan bindningstider och utan några krångligheter, det är bara till att börja använda när du har ditt simkort. Hos Hallon får du ingen router på köpet och det är inget du kan köpa till genom operatören. Du sparar oanvänd surf men bara upp till 100 GB och Hallon ger utrymme för surfmängd på 5 GB – 200 GB. Räcker inte surfen eller om du betalar för mycket i onödan kan du när du vill både öka och minska surfen.

  Telenor mobilt bredband

  Telenor

  Telenor har mobilt bredband med utrymme för surf på mellan 40 GB och 200 GB. Av surfmängden kan du använda 10 GB för surf i andra länder inom EU/EES men även Thailand. När du beställer mobilt bredband ingår det ingen router men det kan du enkelt köpa via Telenor. Med Telenors alla olika bredband kan du också beställa till hemtelefoni via bredband.

  Chilimobil mobilt bredband

  Hos Chili kan man beställa bredbandsabonnemang i mobilnätet med obegränsad surf.  Dessa har ingen bindningstid och uppsägningstiden är vanligtvis bara månaden ut. Om man bara är ute efter en bredbandsuppkoppling under en väldigt begränsad tid, eller lite mer sporadiskt, har Chilimobil Stugbredband. Med Stugbredband betalar du dag för dag – och du kan enkelt starta och stoppa din uppkoppling när du vill. Stugbredbandet har obegränsad surf. 

  Alla abonnemang Chilimobil säljer har fri surf, det som skiljer dem åt är hastigheten på surfen. Mobilt bredband finns med 10 Mbit/s eller 100 Mbit/s. Abonnemangen är endast avsedda för Sverige. 

  Comviq mobilt bredband

  Comviq

  Comviq har bredband via mobilnätet med obegränsad data och erbjudande om en gratis router (men då måste du binda ditt bredbandsabonnemang i två år). Det fungerar alltså alldeles utmärkt att använda Comviqs bredbandsabonnemang som ett flexibelt hemmabredband. Använd uppkopplingen när du är hemma, och ta med den när du är på resande fot. Du avgör själv om du vill binda ditt abonnemang under en bestämd tid eller inte. 

  Bredbandet funkar inom Sveriges gränser och endast i 4G-nätet. 

  Fibio mobilt bredband

  Fibio, som är en del av Telenors mobildatanät, erbjuder ett riktigt prisvärt mobilt bredband. De har generösa surfmängder som man enkelt kan byta emellan eftersom alla abonnemang saknar bindningstider. En del av surfen får du ta med dig på resan inom EU – hur mycket beror på hur stort abonnemang du har valt. 

  Förutom den fina prislappen har Fibio även något de kallar Lägsta prisgaranti. Garantin innebär att Fibio matchar priset om du lyckas hitta ett billigare abonnemang, men motsvarande villkor, under dina två första månader som kund. 

  Telia bredband via mobilnätet och mobilt bredband

  Telia

  Hos Telia kan du välja på bredband via mobilnätet och mobilt bredband. Tjänsterna låter väldigt lika men har två väsentliga skillnader. Telias bredband via mobilnätet fungerar inte riktigt som ett vanligt mobilt bredband utan är mer likt ett fast bredband. Med Telias lösning kan du inte ta med dig bredbandet på samma sätt som andra mobila bredband. Vid flytt behöver du kontakta Telia så att ditt bredband kan fungera på en ny adress. Den andra skillnaden är att via den mer fasta lösningen kan du surfa fritt och för mobilt bredband upp till 100 GB per månad.

  Telia Bredband via mobilnätet finns i två varianter, Plus och Bas. Plus kan ge dig hastigheter på upp till 300 Mbit/s och Bas hastigheter upp till 10 Mbit/s. Du surfar och ringer obegränsat för ett fast månadspris och det är en bindningstid på 12 månader.

  Mobilt bredband genom Telia ger dig möjlighet att välja surf mellan 10 GB och 100 GB per månad och du kan behålla oanvänd surf. Väljer du 10 GB surfmängd kan du använda internet med en hastighet på upp till 100 Mbit/s. Övriga surfmängder kan ge dig hastighet upp till 300 Mbit/s.

  Vill du också ha hemtelefoni via mobilnätet kan du få det till ett billigare pris tillsammans med bredband via mobilnätet. Med hemtelefoni via mobilnätet kan du ringa fritt till både fasta telefoner och mobiler i Sverige. Telias lösning innebär att du kopplar din telefon till ett telejack i en 4G-routern.

  Tele2 mobilt bredband

  Med mobilt bredband genom Tele2 kan du välja surfmängd på mellan 40 GB och 400 GB. Det går utmärkt att ta med sig, byta surfmängd när du vill och abonnemanget är utan bindningstider. Hos Tele2 kan du få en normalhastighet på mellan 10-50 Mbit/s. Vid beställning går det också enkelt att beställa antingen en router, minirouter eller ett USB-modem.

  Vanliga frågor och svar om bredband via mobilnätet

  Fungerar ett bredband via mobilnätet för att se film och onlinespel?

  Ja, med dagens snabba hastigheter på 4G och väldigt stabila uppkopplingar brukar det fungera riktigt bra om bara täckningen är tillräckligt god för området.

  Är bredband via mobilnätet samma sak som mobilt bredband?

  Nej, även om det låter som precis samma sak är det inte det helt och hållet. Likheterna är att uppkoppling för de båda går via mobila signaler. Skillnaden är att det finns bredband via mobilnätet som blir kopplat till din adress och som inte går att ta med sig och därmed inte är mobilt bredband. Så kontrollera med operatören innan du beställer om det är ett portabelt bredband eller inte.

  Hur mycket surf behövs till bredbandet?

  Har du redan ett bredband kan du kontrollera hur mycket du brukar använda. Brukar du inte titta på så mycket film eller streama så mycket musik behöver du oftast inte så stora mängder. Streamar du ofta musik kan du behöva mellanabonnemangen och streamar du mycket film och gärna vill ha riktigt bra bildkvalitet behöver du mellanabonnemangen eller de stora.

  Går det att skaffa bredband via mobilnätet trots betalningsanmärkning?

  Ja, det finns några alternativ även om du har betalningsanmärkningar. Läs mer om bredband via mobilnätet utan kreditkontroll.

  Vilket bredband via mobilnätet är billigast?

  Det kan variera lite mellan olika personer vilket som blir billigast. Det bredband som motsvarar dina surfmängder, har god täckning där du bor, har en hastighet du är nöjd med och har det lägsta totalpriset uträknat på ett år med kampanjpris och ordinariepris är det som blir billigast.