Behovet och användningen av mobilabonnemang ökar kontinuerligt. Vare sig man är ute efter mobilabonnemang med eller utan mobil, är valen många och utbudet enormt. I och med att det finns så mycket att välja på kan hitta ett abonnemang som är anpassad efter ens egna behov, gällande bl.a. surfmängd och budget.

Tre, Telenor, Tele2 och Telia är de ledande operatörerna i Sverige som erbjuder mobilabonnemang till varierande priser och villkor. Somliga av dessa operatörer har dotterbolag, där de erbjuder en bättre deal på mobilabonnemang, t.ex. Hallon, Halebop, eller andra alternativ som Fello och Vimla som erbjuder abonnemang till låga priser!

Billigast mobilabonnemanget

Hur hittar jag det billigaste mobilabonnemanget?

För att hitta det bästa och billigaste abonnemanget för dig borde du börja med att fundera på hur du använder din telefon – surfar du mycket? Hur mycket ringer och sms.ar du? Behöver du gång på gång fylla på med enstaka GB för att surfen tar slut? Eller får du kanske ofta surf över som bara går till spillo?

Rabatter för studenter och seniorer

Somliga operatörer erbjuder också speciella rabatter för vissa grupper, t.ex. om du är student, under 18 år eller pensionär. Dessa abonnemang inkluderar ofta också andra förmåner, som kostnadskontroll och säkerhetspaket om barnet är under 18 år. Det finns alltså en hel del faktorer som är värda att fundera på innan du bestämmer dig, då de i slutändan gör att du faktiskt kan spara mycket pengar.

Vilka operatörer erbjuder billigast mobilabonnemang?

Samtliga operatörer erbjuder olika abonnemang för ett rabatterat pris, men vad som ingår och vad de kostar varierar. Utifrån användningsbehov kan man välja vilket passar bäst, så att man slipper onödiga kostnader och oanvänd data.

Hallon

Hallon har ofta de bästa mobilabonnemangen för dig som är ute efter så låg månadskostnad som möjligt, och även för dig som ringer mycket till utlandet.

Oanvänd surf sparas till nästa månad, inga uppsägnings- eller bindningstider. I samtliga abonnemang ingår fria samtal och sms. Priserna varierar mellan 49 kr – 349 kr/ månad, de första månaderna får man oftast för halva priset. Specialerbjudanden för studenter, barn och pensionärer (+55).

(Dotterbolag till Tre, vilket ger samma mobilnät och täckning).

Vimla

Är du inte intresserad av att köpa en ny telefon i samband med att du tecknar ett abonnemang, men du vill ha bäst fastpris? Då är Vimla bästa valet för dig.

Oanvänd surf sparas, fria samtal och sms ingår. Vimla erbjuder även kostnadskontroll för att förhindra extra kostnader, något som kan kännas tryggt för föräldrarna då de kan ha kontroll över barnets abonnemang.

Priserna ligger på mellan 50 kr- 320 kr/ månad, oftast får man de första månaderna för halva priset. Specialerbjudanden för studenter, barn och pensionärer (+55).

(Dotterbolag till Telenor, vilket ger samma mobilnät och täckning).

Halebop

Om du vill köpa en ny mobil i samband med abonnemang, och få tillgång till Telias mobilnät är Halebop det bästa valet för dig. Telia är troligtvis operatören med bäst täckning.

Oanvänd surf sparas till nästa månad, gratis sms till hela världen. Uppsägningstiden är på 1 månad, bindningstiden på 0-24 månader beroende på abonnemang. Priserna varierar mellan 99 kr- 369 kr/ månad. Däremot om datan tar slut spärras surfen helt, vilket innebär att du antingen måste vänta till nästa månad för att få ny, eller köpa till extra.

Tre

Tre är helt klart det bästa valet om du strömmar mycket musik, och även är intresserad av att köpa en ny telefon i samband med att du tecknar abonnemang.

Med Tre kan du strömma upp till 70 GB/ månad, och det påverkar inte ens din surfmängd. 1 månads uppsägningstid, 0-24 bindningstid beroende på abonnemang. Fria samtal och sms ingår. Priserna ligger mellan 249 kr- 649 kr/ månad.

Fello

Är du inte den som surfar så mycket, utan mest använder telefonen för att ringa eller sms:a? Då är Fello ditt bästa alternativ. I samtliga abonnemang ingår fria samtal och sms, samt surfmängd utifrån behov. Inga uppsägnings- eller bindningstider.

För mellan 47,5 kr- 345 kr/ månad kan du teckna abonnemang med Fello. De första månaderna får du oftast till halva priset.

(Dotterbolag till Telia, vilket ger samma mobilnät och täckning).

Telenor

Surfar du väldigt mycket och vill inte begränsas, då bör du vända dig till Telenor. Telenor erbjuder abonnemang med obegränsad surfmängd, fria samtal och sms ingår alltid. En stor del av surfen kan även användas i bl.a. hela EU, USA och Thailand utan extra kostnad. Ingen bindningstid, uppsägningstid på 1 månad. Priserna varierar mellan 219 kr- 569 kr/ månad.

Att tänka på när du ska välja abonnemang

För att teckna mobilabonnemang till bästa pris är det smartast att teckna på internet än via försäljare eller i butik. Dessutom får du klar och tydlig information om vad som ingår i abonnemanget, och riskerar inte att bli lurad av en duktig försäljare.

Tänk på att det ofta står att fria samtal och sms ingår, med detta menar operatören samtal till svenska mobilnummer med användning i Sverige om det inte står något annat. Med andra ord bör man dubbelkolla villkoren för utlandssamtal innan man börjar ringa, för att slippa oväntade kostnader.

Bindningstider och uppsägningstider

Bindnings- och uppsägningstid är en även det en viktig punkt att inte glömma bort. Detta för att undvika problem eller missförstånd om du helt plötsligt vill byta eller ändra ditt abonnemang.