Idag använder allt fler barn under 18 år en telefon, där de surfar online, har kontakt med vänner på SMS eller ringer sina föräldrar.

Den ökade användningen av telefoner i ung ålder, och den växande åtkomsten och intresset för internet, innebär ett större behov av anpassade och billiga mobilabonnemang. Detta för att reducera priserna för föräldrarna, som även ansvarar för alla övriga utgifter för att barnet ska få det den behöver under uppväxten.

Behov av mobilabonnemang för barn

Det växande behovet av mer surfmängd, möjligheter att surfa utanför landet och att konstant kunna ha kontakt med t.ex. en kompis eller föräldrar innebär ett ökat behov av mobilabonnemang för barn under 18 år.

I och med att barn ofta inte har en egen inkomst fören tidigast i 18 års-ålder, står föräldrarna för utgiften som möjliggör att barnet har åtkomst till den obegränsade världen online.

Detta är nödvändigt till dess att barnet kan ta hand om sig själv och stå för sina egna utgifter. Behovet av mobilabonnemang är stort och ska finnas till för att underlätta för föräldrarna, samt för att skapa trygghet i man alltid kan hålla koll på barnet och att man alltid kan nå varandra.

Är abonnemangen bindande?

Det finns en del abonnemang som är bindande i en viss period, detta om du köper en ny telefon i samband med att du tecknar ett nytt abonnemang och på så sätt får rabatt.

Däremot är många föräldrar medvetna om att det är onödigt att köpa en dyr telefon till barnet eller binda upp sig på något abonnemang, då telefonen lätt tappas bort samt att barnets användningsbehov ständigt varierar.

Idag finns det därför många mobilabonnemang med bra erbjudande till bra pris, utan att man behöver köpa en ny telefon för att få tillgång till dessa erbjudanden.

Basta barnabonnemanget

Olika typer av rabatter

När det handlar om att skaffa ett abonnemang till ditt barn finns det olika erbjudanden beroende på barnets ålder eller om det är studerande.

För barn under 18 år är det ett bra alternativ att teckna ett mobilabonnemang som är anpassat just efter detta. De flesta sådana abonnemang erbjuder tjänster som hindrar uppkomsten av oväntade kostnader och skapar en trygghet i ditt barns mobilanvändande, till exempel kostnadsspärr och säkerhetspaket:

  • Kostnadsspärr innebär att du som förälder bestämmer den maximala månadskostnaden för ditt barns abonnemang, och om detta belopp nås går det inte längre att surfa, skicka SMS eller ringa. Detta finns framförallt för användning av telefonen i utlandet, men går såklart att använda även i Sverige.

 

  • Säkerhetspaket innebär att du som förälder kan spärra samtal från och till utlandet, samt betalsamtal. Du kan även blockera vissa webbsidor för att skydda ditt barn mot opassande material, som sidorna kan innehålla. Föräldrakontroll i form av ett säkerhetspaket kan köpas till hos flertalet operatörer genom tillägg.

Barnrabatter

Ett exempel på en operatör som erbjuder barnrabatt är Hallon.se. De har vad dem kallar för ”barnabonnemang”, där de erbjuder extra billiga mobilabonnemang för alla under 18 år. För dessa abonnemang finns en kostnadsspärr för föräldrarna, som tillåter dem att ha kontroll över barnets abonnemang och utgifter.

Variation av pris beroende på önskad surfmängd, samt fria samtal och SMS ingår. Om ditt barn är under 18 år och studerar finns det en hel del studentabonnemang som erbjuds. Dessa går att få tillgång till från och med att ditt barn går första året på gymnasiet.

Däremot krävs det att barnet läser en utbildning som stöds av studiebidrag från CSN, samt att målsmannen tecknar då det krävs att en myndig står på abonnemanget.

I de flesta studentabonnemang ingår fria samtal och SMS, ingen bindnings- eller uppsägningstid samt att överbliven surf kan sparas för att undvika onödiga utgifter.

Vissa mobiloperatörer erbjuder även ungdomsrabatt för alla under 27 år, då krävs det alltså inte att barnet studerar för att få tillgång till rabatterade priser eller erbjudanden.

Hur gör man för att teckna abonnemanget?

Är barnet över 18 år är det myndigt och får teckna abonnemang i sitt eget namn för att själv ha ansvar över det. Är barnet under 18 år krävs det att en målsman står som ansvarig för abonnemanget, då man som icke myndig inte får teckna någon sorts abonnemang.

Som förälder tecknar du enkelt ett abonnemang åt ditt barn på mobiloperatörens hemsida genom att skriva in barnets personnummer följt av dina egna uppgifter. Barnets personnummer gör det möjligt att få åtkomst till studentrabatter och andra erbjudanden om ditt barn studerar.

Viktigt att komma ihåg är att detta innebär att du som förälder ingår avtalet och är därmed ansvarig för vad ditt barn använder telefonen och abonnemanget till.

När du ska välja mobilabonnemang för barn kan det vara bra att känna till att det finns abonnemang särskilt anpassade för barn. Dessa barnabonnemang kan ha olika anpassade tjänster som exempelvis kostnadsspärr och säkerhetspaket. Tjänsterna finns för att du som förälder ska känna dig trygg när ditt barn använder sin mobil.

Mobilabonnemang eller kontantkort till barn?

Många föräldrar väljer kontantkort till sitt barn eftersom där finns en samtalspott som tar slut när beloppet är nått för att undvika oväntade kostnader.

Det många kanske inte känner till är att det går att ordna även för mobilabonnemang genom olika tjänster som exempelvis kostnadsspärr. En nackdel med kontantkort är att ditt barn inte kan nå dig när samtalspotten är slut. För mobilabonnemang går detta att lösa via vissa operatörer där de kan nå vissa nummer gratis.

Använd kostnadsspärr för att undvika oväntade kostnader

Kostnadsspärr är en jättebra tjänst att använda för ditt barns mobilabonnemang för att undvika oväntade kostnader. Du lägger då in en spärr hos operatören genom att ange ett maxbelopp per månad. När beloppet är nått kan ditt barn varken ringa, surfa, skicka SMS eller köpa appar. Denna funktion är särskilt viktig att ha vid utlandsvistelser då kostnaden kan springa iväg ordentligt.

Även om du har kostnadsspärr så kan vissa operatörer erbjuda att ditt barn alltid ringer gratis till din mobil. Ett exempel på detta är Telenor Familj.

Ett säkerhetspaket kan vara bra för att skydda ditt barn

Hos flera operatörer går det att köpa till olika säkerhetspaket. Ett exempel är föräldrakontroll som innebär att du som förälder kan spärra betal- och utlandssamtal och olämpliga webbsidor. Som ett extra skydd kan du också hindra att ditt barns mobilnummer inte registreras på hitta.se eller Eniro så att numret inte går att söka fram.

Extra tjänster som till exempel extra motion

Titta igenom vad de olika operatörerna erbjuder för extra tjänster. Till exempel har Telia en app, Telia Pep, som kan ge barnen extra motion. När surfmängden är slut kan barnen genom appen göra olika motionsuppdrag och får på det sättet mer surf.

Hur väljer du bland mobilabonnemangen?

Det är viktigt att känna till skillnaden på hur du själv använder en mobil i jämförelse med barn och ungdomar. Den nya generationen umgås med sina vänner via sin mobil på annat sätt än genom telefonsamtal vilket innebär att surfmängden är extra viktig.

De sms eller telefonsamtal ditt barn gör är troligtvis mest till dig som föräldrar och då väldigt korta samtal för att säga var de är, när de kommer hem och att de vill bli hämtade. Därför är surfmängden viktigare än antal samtal och sms. Det kan också vara värt att kolla upp om operatören erbjuder tjänsten att ditt barn alltid kan ringa gratis till din mobil.

Ett mobilabonnemang måste tecknas av en förälder

Oavsett vilket mobilabonnemang du väljer så är det alltid en förälder som måste teckna avtal eftersom minderåriga inte får lov att ingå avtal. Det är också alltid du som förälder som har ansvar för vad ditt barn använder sin telefon till. Det går bra att knyta ett abonnemang till ditt barn genom att du fyller i barnets personnummer vid beställning.

Råd och regler för barns mobilanvändning

Här får du tips och råd för hur du som förälder kan tänka kring när det är lämpligt för ditt barn att få en egen mobil, vad du ska tänka på vid köp och hur ni som familj kan tänka kring era regler för mobilanvändning.

När ska barnet få en egen mobil?

Det är inga svårigheter rent tekniskt för ett barn att hantera en mobil. Däremot får du som förälder fundera över hur ansvarstagande ditt barn verkar vara för att kunna vara redo att äga en mobil. Förutom att kunna vara rädd om telefonen så finns det fler saker att tänka på med att inte ringa en massa dyra samtal, surfa i mängder med mera.

Tryggheten med en mobil

Det kan kännas tryggt och säkert att ditt barn alltid kan nå dig och berätta var de är och när de kommer hem eller om något skulle hända, till exempel bli strandsatt någonstans. Det är också värdefullt att du som förälder kan höra av dig och berätta om du blir sen.

Ha en öppen och regelbunden dialog om internet och sociala medier

En aktuell fråga är också om hur moget barnet är att hantera internet och sociala medier i hur man beter sig mot andra och vilka konsekvenser ens agerande kan få.

Det innefattar också insikten med att inte kunna vara säker på att den man kommunicerar med är den person den utger sig för att vara. Det är bra att ha en öppen dialog så att du är insatt i var ditt barn brukar vara på internet och vilka personer som barnet umgås med på nätet.

Vilken mobil ska du köpa?

Generellt så behöver inte yngre barn en smartphone eftersom mobilen mest ska användas för samtal och sms. En smartphone kan vara bra när barnet själv börjar kunna ha koll på sin kalender, sitt schema, läxor med mera. Genom att ta mer ansvar för skolan och fritidsaktiviteter så tränar också barnen i att ta ansvar för sin mobil.

Innan du vet hur väl ditt barn håller reda på sin mobil och tar väl hand om den så behöver du inte köpa den allra nyaste och dyraste telefonen. Här är det en balansgång för det får heller inte vara en för gammal och omodern telefon så att barnet blir retad av kompisarna.

Extra tjänster för större säkerhet

Skulle ditt barn bli av med sin mobil genom att tappa bort den eller den blir stulen så har iPhone en app Find my phone. Appen kan vara bra att ha då den visar mobilens geografiska läge. För Android finns tjänsten Find My Devic.

Familjeregler för mobilanvändning

Kom överens i er familj vad ni vill ha för regler för mobilanvändning. Ett exempel kan vara att ni bestämmer att mobil inte är tillåtet vid middagsbordet. Det kan vara värdefullt att få en lugn stund varje dag där ni umgås och kan prata av er hur dagen har varit. Det är också en fin chans i att träna på, även för er föräldrar, att inte ständigt vara beroende av sin mobil, internet och sociala medier.

En annan regel kan också vara att ha alla mobiler samlade på en plats vid läggdags. Dels så försäkrar ni er om att barnet inte använder sin mobil istället för att sova och dels så utsätts inte barnen för någon onödig strålning.

Strålsäkerhetsmyndigheten har fortfarande inga tydliga rapporter om eventuella långtidseffekter för barn. Att inte ha mobilen i sovrummet vid läggdags minskar också risken för bränder då barnet inte råkar somna med mobilen i sängen.