Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

14+ snabbaste mobilt bredband med 4G

Läs om de 14 snabbaste mobila bredbanden med 4G hastigheter. Surfa snabbt och säkert via 4G, med mobilt bredband till låga priser.

jamfor mobilt bredband

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  Så mycket bättre är Mobilt Bredband 4G i jämförelse med 3G

  Sveriges storstäder Malmö, Göteborg och Stockholm är redan där med täckning för 4G och fler blir de orter som omfattas av den massiva utbyggnaden av bredbandsnäten i landet tack vare en enorm satsning de senaste åren. Framförallt har satsningarna skett i den södra delen av landet. Men vad innebär det för dig som kund att plötsligt få tillgång till 4G?

  3G tog Sverige och svenskt bredband med storm. Lika många har nu mobilt bredband som fast bredband som ett resultat av större och större täckningsområden samt ökad tillgång till mobila bredbandstjänster av operatörerna. 4G blev nästa steg i denna utveckling. Vi har idag vant oss vid att kunna koppla upp oss med mobil och laptop på fler platser än hemma i soffan.

  Surfa snabbt med 4G

  4G är en uppgradering av 3G och slår sin föregångare med hästlängder. Med 4G utlovas hastigheter långt snabbare än 3G och nivåer som mer eller mindre motsvarar de hastighet som vi idag kan få genom fast bredband. Vi får helt enkelt ordentligt mobilt bredband inte bara en mobil internetuppkoppling.

  4G ska kunna ge upp till 80 Mbit/s med en normal hastighet på runt 20-40 Mbit/s men det är svårt att säga exakt hur mycket då hastigheten alltid är beroende på aktuell täckning och hur många som använder nätet samtidigt.

  Mobilt bredband 4 g abonnemang

  Högre stabila hastigheter

  Generellt märker inte du som användare så stora skillnader i hastigheten med vanligt surfande på olika hemsidor. Däremot ligger snabbheten i de olika realtidstjänster som finns som för onlinespel eller videosamtal.

  Använd gärna vår prisjämförelsetjänst för att jämföra olika priser av de olika mobila bredbandstjänster som operatörerna idag erbjuder.

  Jämför alla abonnemang av mobilt bredband

  Vad du kan förvänta dig med Mobilt Bredband 4G

  3G tog Sverige med storm under 2000-talet. Det tog oss från att endast kunna surfa hemma i soffan eller på kontoret till att nu med 4G kunna koppla upp oss mot internet med mobiltelefoner och datorer var vi än befinner oss. Förutsatt att vi har någon typ av mobil bredbandstjänst och täckning. Vi kan idag med 4G titta på filmer och ladda ner via det mobila bredband både snabbare och med större tillgänglighet än tidigare.

  Utbyggt 4G mobilnät

  Det satsas fortfarande på utbyggnad av 4G även om det redan nu finns ganska stor täckning i vissa delar av landet och främst i storstadsregionerna. 4G går numera att få över stora delar av landet.

  Med 4G utlovas snabbare och stabilare mobilt bredband. Exakt hur mycket snabbare är svårt att säga då detta alltid är ett resultat av aktuell täckning samt hur många andra som använder nätet samtidigt.

  Mobilnat 4 G

  Numera är 4G standard

  Sverige har länge varit långt fram internationellt sett när det gäller telekom och med 4G är ambitionen att erbjuda en än bättre mobil upplevelse än med tidigare teknik. Med denna teknik som är dimensionerad för väldigt hög nivåer vad gäller dataöverföring så utlovas hastigheter som ska motsvara de vi idag kan få på de fasta bredbandsnäten.

  Även om 4G numera är standard och vårt primära mobilnät har vi fortfarande mycket nytta av nätet för 3G. När täckningen är lite sämre i 4G kan våra mobiltelefoner enkelt gå över till nätet för 3G. Pratar vi i telefon märker vi inte så mycket av denna övergången då allt sker automatiskt och vi kommer tillbaka till nätet för 4G när täckningen är bättre igen.

  Snabbast surf i storstäder och tätorter

  Det är framför allt storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö och större tätorter som operatörerna först valde att satsat på i sin utbyggnad av 4G. Operatörerna har därefter satsat på den södra delen av landet primärt även om 4G finns utbyggt till viss del längre upp i landet också.

  Operatörerna uppdaterar ständigt sina aktuella täckningskartor och vi rekommenderar att kontrollera hur det ser ut i ditt område för de senaste uppgifterna.

  Tre började sent med 4G

  Tre är den operatör som inte riktigt valde att ta steget in i 4G direkt. De ville i starten vänta men är nu med i leken och gör stora satsningar för utbyggnaden av sitt 4G nät..

  Jämför alla abonnemang av mobilt bredband

  Fördelarna med 4G

  Fördelarna med den 4G är många och dessutom har nätet fått frekvensområde på 2,6 GHz vilket i sig ger en bättre täckning än vad 3G kan ge. 4G – fjärde generationens mobilnät gynnar främst de som utnyttjar mobilt internet via telefon eller via mobilt bredband.

  Hastigheterna som tekniken för 4G bygger på är flera gånger bättre än fast bredband med exempelvis ADSL och likvärt med de som har fiber i hemmen.

  En annan fördel är att responstiden över internet förbättras rejält med 4G vilket öppnar dörrarna för onlinespel som behöver en snabb respons så inte exempelvis musklick tar lång tid att registreras på servern.

  4g mobila bredband

  Därför var det ingen fara för Tre att vänta med 4G

  När 3G byggdes ut så behövdes det nya master, nya radiolänkar eller fiberlinor till och från masterna. Denna utbyggnad var kostsamt och tog lång tid. Detta problem finns inte med 4G eftersom masterna redan finns där och fiberkablarna är redan nergrävda. Det enda som behövs göras är att uppgradera masterna och det har Tre kunnat göra relativt snabbt.

  Numera är Tre en av de stora operatörerna med ett av de snabbaste mobilnäten i Sverige.

  4G – snabb datatrafik byggs ut

  4G har fokus på mobilt bredband eftersom det är där bandbredden verkligen behövs vilket har öppnat en helt ny digital värld när mobilt bredband kan utnyttja en så pass bra teknik.

  Skillnaderna mellan 3G och 4G är stora. Kapaciteten med 4G för antal samtidiga användare är mycket högre än 3G. 4G ger högre bandbredd och i många fall bättre än vanligt ADSL. Detta öppnar även upp för de som vill kunna spela datorspel över mobilt bredband. Tidigare har detta inte varit optimalt eftersom det tog för lång tid för datapaketen att nå fram.

  Numera är 4G nätet väl utbyggt och du surfar med snabba hastigheter över stora delar av landet. Lycka till med ditt mobila bredband och se gärna  de olika täckningskartorna, så du väljer rätt bredband för dig och dina behov.

  Vanliga frågor och svar om mobilt bredband med 4G

  Vilka operatörer erbjuder mobilt bredband med 4G?

  Vi har samlat den senaste aktuella informationen om alla operatörer och priser för de som erbjuder mobilt bredband med 4G på vår sajt.

  Hur snabbt kan man surfa med 4G?

  I teorin ska du kunna surfa i upp till 80 Mbit/s med 4G men vanliga hastigheter brukar ligga någonstans mellan 20–40 Mbit/s beroende på vilken täckning du har. Även hur många som använder nätet samtidigt kan påverka hastigheten.

  Vilken täckning erbjuder operatörerna med 4G?

  De flesta operatörer erbjuder riktigt bra täckning i större delen av landet och för den som bor i norra Sverige eller ute i glesbygd kan behöva kontrollera vilken täckning som erbjuds. Vi har samlat alla operatörers täckningskartor här.

  Vad kostar mobilt bredband?

  Priserna varierar väldigt mycket mellan olika operatörer och det poppar då och då upp bra erbjudanden. Vi har samlat alla priser och erbjudanden på mobilt bredband så att du enkelt kan jämföra priser.

  Hur utbyggt är 4G mobilnätet?

  Mobilnätet med 4G är mycket väl utbyggt över stora delar av landet, främst i storstadsregionerna och södra halvan av Sverige men det satsas fortfarande på utbyggnad parallellt med utbyggnaden av 5G. 4G är numera standard men när täckningen är lite sämre kan mobiltelefonerna gå över till 3G-nätet temporärt.