Router till mobilt bredband

Om du vill dela ditt mobila bredband med flera enheter i hemmet så måste du ha en mobilt bredband router. Idag kan du köpa mobilt bredband router tillsammans med ditt abonnemang om du så önskar. Du kan också köpa routern i en större datorbutik som bör ha det i sitt sortiment.

Ett annat alternativ är att ha ett abonnemang med flera simkort. Då kopplar sig enheter upp direkt på mobilnätet istället för att gå omvägen via en router.

En mobilt bredband router har ett inbyggt modem och delar sedan ut den Internetanslutningen med en trådlöst nätverk (WiFi). Vissa routrar har även nätverksanslutningar där du direkt kan ansluta en nätverkskabel istället.

Tre mobilt bredband router

Bild från Tre.se

Surfa fler med en router

Många som väljer att ersätta sitt fasta bredband med mobilt bredband väljer också att köpa till en router. På så sätt kan flera datorer, TV-apparater, mobiltelefoner och andra enheter utnyttja bredbandet tillsammans och samtidigt har man ett USB-modem för bredbandet att ta med sig när man reser bort.

3G Router

Endast gamla routers har enbart 3G-täckning. Det är ganska värdelöst eftersom det finns 4G-nätverk i stora delar av Sverige idag. Har du en 3G-router kan du inte dra nytta av den höga hastigheten som erbjuds med ett 4G mobilt bredband. Du gör dig själv en stor tjänst om du slänger din gamla router och skaffar en ny.

4G Router

Det finns en handfull routrar på marknaden som fungerar över 4G-nätet. Om du är intresserad av att köpa en 4G router så se till så den även har stöd för 3G och även 2G när du är ute på landet.

Tre

Tre har ett brett spektra vad gäller produkter och tjänster inom mobiltelefoni, kontantkort och mobilt bredband. de riktar sig både till privatpersoner och företag. Här nedan ser du en variant av router. det finns flera att välja mellan hos Tre:

Läs mer & Beställ

Halebop

Halebop är en operatör som främst riktar sig till privatpersoner vad gäller mobiltelefoni, mobila bredband och kontantkort. De har ett brett sortiment av produkter och tjänster. Du kan skaffa router via Halebop, så ni kan surfa flera på samma abonnemang.

Läs mer & Beställ

Se till att du köper en router som är modern. 4G+ lanseras just nu, vilket innebär ännu snabbare surf. Har du ett gammal router (eller mobil för den delen) kan det vara så att enheten inte stödjer den nya snabba teknologin.

Flera routers från Teknikmagasinet: 

Läs mer & Beställ

Därför rekommenderar vi att man köper nya prylar och gärna kontrollerar att produkten stödjer de senaste nätteknologierna. De flesta produkter som finns på marknaden idag har stöd för den senaste tekniken och då är det inget du behöver tänka på utan kan koppla ihop dina produkter och surfa direkt.