En viss osäkerhet råder kring vilka systemkrav det ställs för att kunna använda mobilt bredband på sin dator. Om det bara fungerar på bärbara datorer eller om det faktiskt fungerar på vilken dator som helst. Som tur är så är det inte så komplicerat så denna sida blir inte speciellt lång.

Krav på hårdvaran

Det krävs inte någon jätte ny dator eller någon speciell hårdvara för att använda mobilt bredband. Det som krävs i många fall är att du har minst ett ledigt USB-uttag på datorn att koppla modemstickan till. I fall du använder en router så kan klarar du dig dessutom utan det och behöver då bara kunna få åtkomst till nätverket.

Mobilt bredband fungerar lika bra på en stationär dator som det gör på en bärbar dator. Det är absolut inga som helst skillnader. Du surfar med hög hastighet både på dator, surfplattor och laptops.

Systemkrav mobilt bredband

Krav på operativsystem

Vi rekommenderar att du använder dig av åtminstone Windows 7 eller Windows 8 på en PC eller OSX för Mac. Äldre versioner av Windows kan ställa till problem även om vissa modem som säljs med mobilt bredband även har stöd för Windows XP och i vissa fall även Linux.

En del tillverkare har drivrutiner att hämta hem för modemet på deras hemsida om du kör Linux. Se till att du kollar upp så modemet du får med ditt bredband verkligen har drivrutiner för Linux om du kör det.

Nya surfplattor, datorer och laptops har alla hårdvaror och operativsystem som klarar de krav som ställs för att du skall kunna använda ditt mobila bredband.

Sammanfattning

Med andra ord fungerar mobilt bredband utmärkt på en dator som är 4-5 år gammal och i många fall även på äldre datorer än så. Däremot kan det vara klokt att fundera på att uppgradera datorn om den är äldre än så.

Jämför priser på mobilt bredband här om du är intresserad av att köpa mobilt bredband.