Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Systemkrav för Mobilt Bredband

Vilka systemkrav är det för mobilt bredband? Här reder vi ut begreppen och vad som gäller mobilt bredband till dator, laptop och surfplatta.

Mobilt bredband till dator

En viss osäkerhet råder kring vilka systemkrav det ställs för att kunna använda mobilt bredband på sin dator. Om det bara fungerar på bärbara datorer eller om det faktiskt fungerar på vilken dator som helst. Som tur är så är det inte så komplicerat.

Krav på hårdvaran

Det krävs inte någon sprillans ny dator eller någon speciell hårdvara för att kunna koppla upp sig på internet med ett mobilt bredband. Det som krävs i många fall är att du har minst ett ledigt USB-uttag på datorn att koppla modemstickan till. I fall du använder en router så klarar du dig dessutom utan det och behöver då bara kunna få åtkomst till nätverket trådlöst.

Mobilt bredband fungerar lika bra på en stationär dator som det gör på en bärbar dator. Det är absolut inga som helst skillnader. Du surfar med hög hastighet på dator, surfplatta, laptop och mobil.

Systemkrav mobilt bredband

Krav på operativsystem

Vi rekommenderar att du använder dig av de nyare operativsystemen av Windows för PC och OSX för Mac. Äldre versioner av operativsystemen kan ställa till problem även om vissa modem som säljs kan ha stöd för dessa.

Kontrollera att routern eller modemet du väljer har stöd för det operativsystem du använder. Om din dator är nyare är det inga problem, men om du använder en äldre dator som inte kan uppdatera till det senaste operativsystemet kan det vara bra att kontrollera att allt kommer att fungera innan du beställer.

Nya surfplattor, datorer och laptops har alla hårdvaror och operativsystem som klarar de krav som ställs för att du ska kunna använda ditt mobila bredband.

Sammanfattning

Med andra ord fungerar mobilt bredband utmärkt på en dator som är 4-5 år gammal och i många fall även på äldre datorer än så. Däremot kan det vara klokt att fundera på att uppgradera datorn om den är äldre än så.

Jämför priser på mobilt bredband här om du är intresserad av att köpa mobilt bredband.