Få så mycket som möjligt för studiebidraget

När man studerar måste man ofta hålla hårt i pengarna. Den summa man får i studiebidrag varje månad ska räcka till allt från mat, hyra till  litteratur och nöjen. Samtidigt är det bra att ha ett mobilt bredband när man är student. Ofta krävs det att man har tillgång till dator och internet för att kunna göra skoluppgifter. Det är dock inte på alla platser wifi finns tillgängligt. Kanske vill du till exempel kunna sitta utomhus och plugga, eller på ett mysigt fik? Då är mobilt bredband en perfekt lösning som gör att du inte behöver binda studierna till en plats. Som tur är finns det många mobiloperatörer som satsar på abonnemang som passar ungdomar och studenter extra bra. Dessa är ofta prispressade och utan bindningstid.

Mobilt bredband som passar studenter

Det finns några mindre operatörer som är smarta att titta närmare på när du är student, detta eftersom de har abonnemang för mobilt bredband till pressat pris. Hallon är till exempel en operatör som ägs av Tre som erbjuder billiga abonnemang. Här kan du få 20 GB data för endast 149 kronor i månaden. Det finns även en mindre surfmängd på 5 GB data för 89 kronor för dig som inte behöver så mycket surf. En fördel med just Hallon är att abonnemangen saknar bindningstid och uppsägningstid, dessutom slipper du fakturor då kostnaden dras direkt från ditt kort. En annan operatör som är inriktad på studenter och ungdomar är Halebop. De erbjuder ett abonnemang med 25 GB surf för 199 kronor i månaden. Ett tips är också att hålla utkik efter studentrabatter och slå till på mobilt bredband när du får tag i en sådan.

Jämför mobila bredband

Även om vissa operatörer erbjuder förmånliga priser för studenter och ungdomar är det inte alltid säkert att du kommer billigast eller bäst undan om du väljer dem. Det gäller istället att du är noga med att jämföra olika mobila bredband. De faktorer du bör titta på är hur täckningen ser ut i ditt område, hur mycket surf du får för det pris du betalar och i vilken hastighet du kan surfa i. Täckningen kontrollerar du enklast genom att surfa in på respektive operatörs täckningskarta.