Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Mobilt bredband för studenter

Mobilt bredband för studenter passar dig som behöver snabb surf till studentlyan eller pendlingen. Spara pengar med en bra deal!

mobiltbredband

Få så mycket som möjligt för studiebidraget

När man studerar måste man ofta hålla hårt i pengarna. Den summa man får i studiebidrag varje månad ska räcka till allt från mat, hyra till kurslitteratur och nöjen. Samtidigt är det bra att ha ett mobilt bredband när man är student. Ofta krävs det att man har tillgång till dator och internet för att kunna göra studieuppgifter.

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

   

  Plugga vart du vill

  Det är inte på alla platser Wifi finns tillgängligt. Kanske vill du till exempel kunna sitta utomhus och plugga eller på ett mysigt fik? Då är mobilt bredband en perfekt lösning som gör att du inte behöver studera på en specifik plats. Som tur är finns det många mobiloperatörer som satsar på abonnemang som passar ungdomar och studenter extra bra. Dessa är ofta prispressade för att passa studentlivet och utan bindningstid.

  Mobilt bredband som passar studenter

  Det finns några mindre operatörer som är smarta att titta närmare på när du är student. Detta eftersom de har abonnemang för mobilt bredband till riktigt billigt pris. Hallon är till exempel en operatör som ägs av Tre som erbjuder billiga abonnemang. 

  De har både mindre och större storlekar när det kommer till surf. Ytterligare en fördel med just Hallon är att abonnemangen saknar både bindningstid och uppsägningstid. Dessutom slipper du fakturor då kostnaden dras direkt från ditt kort.

  Mobilt bredband student

  Mobilt bredband med studentrabatter

  Många operatörer erbjuder bra kampanjer och erbjudanden då och då på sina abonnemang. Ett tips är också att hålla utkik efter studentrabatter för mobilt bredband. Tyvärr är det inte längre så vanligt med studentrabatt på just mobila bredband eftersom operatörerna har valt att hålla låga priser för alla sina kunder istället. Men passa på att beställa mobilt bredband när du hittar en studentrabatt med ett bra erbjudande.

  Jämför mobila bredband

  Även om vissa operatörer erbjuder förmånliga priser för studenter och ungdomar är det inte alltid säkert att det blir billigast eller det som passar dig bäst. Ibland kan det bli mycket billigare med ett vanligt abonnemang utan erbjudande hos en annan operatör. Det gäller istället att du är noga med att jämföra olika mobila bredband.

  Mobila bredband och operatörer

  Här ser du de operatörer som du kan välja när du ska skaffa dig mobilt bredband. Det är inte alla som har studentrabatter men till exempel Hallon och Tre har så pass bra priser ändå att de platsar här helt klart!

  Hallon

  Hallon

  Hallon är den operatör, som har bäst pris på sina mobila bredband och även mobilabonnemang just nu. De erbjuder abonnemang, kontantkort och mobilt bredband till dig som kund.  Skaffar du mobilabonnemang kan du göra detta med eller utan mobiltelefon. Här nedan kan du klicka dig vidare och se deras erbjudande.

  Läs mer & Beställ

  Tre

  Tre

  Tre är den operatör som satsat mycket på sitt mobilnät de senaste åren och de har ett snabbt nät och bra täckning över hela landet. De erbjuder abonnemang, mobilt bredband och kontantkort. De har ett stort sortiment av produkter och tjänster som passar studenter såväl som andra. 

  Läs mer & Beställ

  Chilimobil

  Chilimobil är en av få operatörer som faktiskt erbjuder studentrabatt på sina mobila bredband. Chili är kända för sina abonnemang med obegränsad surf och deras samarbete med Viaplay. De har även studentrabatt på mobilabonnemang. 

  Comviq

  Comviq

  Comviq har mobilabonnemang med studentrabatt – men tyvärr inte mobilt bredband med samma rabatt. Det de erbjuder är dock ett riktigt bra alternativ för studenter ändå – ett mobilt bredband med obegränsad surf. Välj till en kostnadsfri router eller skaffa abonnemanget helt utan bindningstid. 

  Läs mer & Beställ

  Telenor

  Telenor samarbetar med studentkortet Mecenat och erbjuder därför återkommande rabatt till studenter på sina produkter och tjänster. När det kommer till mobilt bredband har Telenor flera alternativ som kan vara intressanta för studenten med massor av surf. Hos Telenor kan du dessutom köpa till surfplatta eller router. 

  Läs mer & Beställ

  Tele2

  Tele2 erbjuder mobilt bredband med snabb uppkoppling och flexibla villkor. För den student som vill surfa riktigt mycket har de alternativ med obegränsad surf. Tele2 samarbetar med Mecenat och erbjuder återkommande studentrabatter på sina tjänster genom dem.

  Fibio

  Fibio har studentrabatt när det kommer till mobilabonnemang – men inte mobilt bredband. De erbjuder dock bredband med riktigt mycket surf och till bra priser. En stor del av surfen får man dessutom ta med sig på resan inom EU och använda precis som hemma. 

  Läs mer & Beställ

   

  Täckning och surfmängd för mobila bredband

  En av de faktorer du bör titta på är hur täckningen ser ut i ditt område, hur mycket surf du får för det pris du betalar och i vilken hastighet du kan surfa i. Täckningen kontrollerar du enklast genom att surfa in på respektive operatörs täckningskarta.

  Surfmängden kan variera mycket för de olika alternativen men det är viktigt att inte välja för lite surf. Tar surfen slut så att du måste fylla på extra brukar det bli ganska dyrt i slutändan. Som student har du ofta begränsad ekonomi så det gäller att planera både för att ha tillräckligt mycket surf och sedan för att surfen ska räcka tills det fylls på igen.

  Dela bredband med andra studenter

  Det kan vara smart att dela bredband med andra studenter om ni är rumskompisar eller bor i studentrum bredvid varandra. Det blir då ganska billigt om ni delar på kostnaden. För att surfmängden ska räcka till alla som delar gäller det att inte snåla på ett abonnemang med mindre surf. Tänk också på att dela med personer som du känner att du kan lita på. Inget är så irriterande som om en eller två personer gör slut på all surf utan att tänka på övriga som ska dela.

  Nu vet du lite mer om mobila bredband och kan klicka dig vidare till respektive operatör för att se deras bästa erbjudande! Lycka till med studerandet och ditt nya mobila bredband!

   


  Vanliga frågor och svar om mobilt bredband för studenter

  Räcker internet från mitt mobilabonnemang till datorn?

  Om du som student ska använda ditt internet mycket både för dina studier och fritid och har stora surfmängder på ditt mobilabonnemang, kan du dela internet till datorn genom internetdelning eller hotspot från mobilen. Har du inga stora surfmängder kan ett mobilt bredband vara lösningen och det finns i varierande priser.

  Hur mycket surf kommer jag att behöva som student?

  Beroende på hur mycket du behöver internet för studierna kan det variera. Du kanske även ska använda bredbandet mycket till musikstreaming och säkert kolla någon film ibland eller ganska ofta. Har du nyligen flyttat hemifrån så vet du kanske inte hur mycket Wifi du behöver ha hemma hos dig. Ofta brukar det vara enkelt att både uppgradera och nedgradera men se till att du väljer en operatör med ett stort spann på surfmängder.

  Vad är bäst, mobilt bredband med abonnemang eller kontantkort?

  Behöver du bara bredbandet under vardagar i din studentbostad men kommer hem till föräldrarna på helger och lov kan det i vissa fall löna sig med kontantkort. Annars finns det många prisvärda abonnemang för dig som student.

  Hur tar jag reda på täckningen där jag ska studera?

  Vi har samlat operatörernas täckningskartor vilket underlättar för dig att kontrollera vilken täckning som kan erbjudas.

  Finns det bra studentrabatter?

  Ja, det brukar alltid finnas någon bra studentrabatt. Vi uppdaterar regelbundet priserna från de olika operatörerna inne på vår sajt.