Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Internet i husvagn

Skaffa mobilt bredband och surfa med internet i husvagnen. Läs mer om hur du kan surfa trådlöst med mobila bredband!

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  Surfa på husvagnssemestern

  Trots att du tänkt dig soliga dagar på campingen så blir det ibland lite sämre väder. Det kan då vara skönt att ha tillgång till internet även i husvagnen så att du till exempel kan koppla av med en trevlig film när regnet öser ned. Det är naturligtvis också bra att ha tillgång till internet för att kunna göra sökningar på trevliga resmål och annat du kan tänkas behöva.

  Hur gör man då för att fixa en bra och stabil uppkoppling i husvagnen? Det är inte svårt, läs bara vidare så får du lära dig hur du slipper vara internetlös på nästa husvagnssemester.

  Vilken surfmängd behövs på semestern för en barnfamilj?

  Om det är flera som ska dela uppkoppling är det viktigt att välja tillräcklig mycket surfmängd. Fundera därför lite över vad ni kommer att använda internet till under semestern. Att streama film drar till exempel mer data än att surfa på olika hemsidor. Vet ni med er att det blir någon film per kväll är det därför bra att välja en större surfmängd.

  Med barn och tonåringar i familjen är det nästan i princip nödvändigt med en bra internetuppkoppling. Det kan annars bli en utmaning för hela familjen att klara sig utan internet och TV med så mycket ledig tid. Tänk på att du kommer att behöva betydligt mycket mer surf på sommaren i en familj med barn och tonåringar i jämförelse till vad ni brukar använda nu när barnen är lediga från skolan.

  Wifi på camping

  De allra flesta campingar inom Sverige har idag Wifi tillgängligt. Nackdelen är att det ofta är ganska dyrt och på vissa campingplatser får man bara koppla upp en enda enhet till det pris som gäller. Det kan också vara lägre hastigheter än vad du har hemma och det kan vara dålig täckning om er campingplats är långt från receptionen eller servicehuset där det finns en accesspunkt.

  Så även om du ser att det står Wifi för den camping ni väljer ut är det bäst att kontrollera exakt vad som erbjuds. Kolla upp vilken hastighet som erbjuds och jämför den med ert internet hemma. Kontrollera priserna, om antal enheter är begränsat och vad campingen utlovar för täckning. Även om campingen lovar bra täckning kan det bli problem om många campinggäster kopplar upp sig samtidigt.

  bredband

  Välj mobilt bredband till husvagnen

  I husvagnen är den överlägset bästa lösningen för internetuppkoppling ett mobilt bredband. Idag erbjuder de flesta mobiloperatörer lösningar för mobilt bredband. Det gör att du enkelt kan välja ett bredband som har bra täckning där du kommer att befinna dig och som har den surfmängd du behöver.

  Du kan välja mellan mobilt bredband både med abonnemang och med kontantkort. Kontantkort är bra för dig som endast planerar att använda ditt mobila bredband under husvagnssemestern eller andra kortare perioder. Det finns även abonnemang utan bindningstid som fungerar på samma sätt. För dig som även kommer att utnyttja ditt mobila bredband även när semestern är slut kan det vara fördelaktigt att välja ett fast abonnemang.

  Spenderar du mycket tid längs kusten eller ute i skärgården kan det vara värt att ta några av aspekterna i att ha internet i en båt i åtanke.

  Dela det mobila bredbandet på flera på husvagnssemestern

  Om ni är en familj med barn eller en större grupp personer som ska åka på semester tillsammans kan det vara bra att veta att många abonnemang för mobilt bredband går utmärkt att dela mellan flera olika enheter. För att kunna göra detta behöver du bara en router.

  Innan du tecknar ett abonnemang är det också viktigt att ta hänsyn till var ni kommer att befinna er och hur täckningen för just den operatör ni valt ser ut på destinationen. Det är inte kul med en internetuppkoppling som inte fungerar optimalt på husvagnssemestern.

  Vanliga frågor och svar om internet i husvagn

  Hur kan man få internet i en husvagn?

  På campingar brukar det ofta finnas Wifi men täckningen över hela campingen brukar vara lite si och så där och dessutom är det många som använder det samtidigt vilket ger en instabil uppkoppling. Om man har stora surfmängder på ett mobilabonnemang kan man dela internet genom internetdelning eller hotspot från mobilen. Man kan också välja att ta med eller skaffa ett mobilt bredband. Ska flera dela på bredbandet tar man då med sig en liten smidig router som alla kommer åt internet.

  Hur mycket surf kan behövas?

  För lite vanligt internetsurfande behövs inte så stora surfmängder. Musikstreaming kan man räkna på cirka 100 MB per timme och för film mellan 300 MB – 3 GB i timmen beroende på i vilken kvalitet man vill se filmerna. Ska man vara i husvagn mer än två veckor kan ett tips vara att ta i lite extra ifall hela vistelsen blir mycket regnig, vilket kan innebära mer internetanvändning.

  Ska man satsa på abonnemang eller kontantkort för internet till husvagnen?

  Ska man bara vara i väg korta perioder med husvagn blir det ofta billigare att skaffa ett kontantkort. För lite längre perioder och mer regelbundet kan det vara bra att kolla upp abonnemang för mobilt bredband som du även kan använda hemma.

  Kostar det något extra för internet om jag är på semester utomlands?

  Ja, beroende på vilken operatör du har kan det kosta extra beroende om du befinner dig inom EU eller inte. Tänk på att roamingavgifter kan tillkomma utanför Sverige så kolla upp din planerade rutt för att inte stöta på överraskningar.

  Hur är det med täckningen i Sverige från olika campingplatser?

  Vi har samlat alla täckningskartor från de olika operatörerna där du kan kontrollera vilken täckning som kan erbjudas på de campingplatser du planerar att besöka.