Net1 – mobilt bredband

net 1 logotypNet1 täckning

Net1 finns även i Norge och Danmark och deras nisch är att med stabilt bredband nå så långt ut på landsbygden som möjligt. De används bland annat av räddningstjänst, polis och andra som behöver ha täckning på mer avlägsna platser, såsom skärgårdsöar och norrländska byar. Deras nät täcker 99,8% av sveriges befolkning.

Net1 Mobiltäckning

Nätet som Net1 använder förmedlar enbart mobilt bredband och har därmed ingen mobiltrafik som kan ta upp bandbredd på ett oförutsägbart sätt. Din uppkoppling får en dedikerad plats i nätet endast om det finns kapacitet för det i ditt område, annars får du vänta tills det finns utrymme. Deras mobilnät använder en lägre frekvens än de andra mobiloperatörerna, 450 MHz jämfört med exempelvis Telenor och Tele2 som använder fyra frekvenser på 800 MHz och över, vilket gör att Net1s signal når upp till tio gånger längre men har sämre hastighet för dataöverföring.

Hastighet Net1

Det är ett 4G-nät som ger dig en hastighet på 3-8 Mbps, vilket är gränsen för felsökning hos operatören 3, bara som jämförelse. För att titta på en YouTube-video i 1080p HD-kvalitet krävs det ca 4 Mbps, så med Net1 kan du ha en ganska normal närvaro på nätet även om du bor på vischan. Net1 låter dig alltså surfa obegränsat men i relativt låg hastighet.

Abonnemang från Net1

Du kan välja mellan att ha ett fritidsabonnemang som du aktiverar bara när du behöver det, upp till 30 dagar åt gången, eller ett för hemmabruk som alltid är igång. När du tecknar kan du välja om du vill ha bindningstid eller ej och kan då få rabatt på priset en tid. De har fri frakt och ingen startavgift.