Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

A3 mobilt bredband

A3 är numera en del av Bredband2 – varumärket A3 finns alltså inte längre. 

Vi rekommenderar istället mobilt bredband från: 

Varför mobilt bredband från A3?

A3 är ett IT- och telekomföretag med många års erfarenhet inom branschen i ryggen. De har en tydlig vision bakom allt sitt arbete – de vill förbättra och utveckla det digitala livet. Detta gör de genom att erbjuda IT- och telekomtjänster till både privata kunder och företagskunder. A3 erbjuder till exempel bredband via fiber, mobilabonnemang, hemtelefoni, streamingtjänster som C More och Viaplay – och såklart även mobilt bredband. 

Mobilt bredband från operatören A3 ger dig en stabil uppkoppling nästan överallt i Sverige – de använder sig nämligen av Telenors mobilnät. Ett nät som är välutbyggt och jobbar med riktiga snabba hastigheter i 4G-nätet. Surfa på väg till jobbet, när du är ute och reser genom Sverige eller i sommarstugan – med A3 får du en pålitlig internetuppkoppling.

Tre olika storlekar på abonnemang

A3 har tre olika paket när det kommer till mobila bredband – alla med olika surfmängder. Både storsurfaren och den som bara vill surfa lite ibland kan hitta ett abonnemang för mobilt bredband som matchar ens behov hos A3. Köper du ett mobilt bredband med mycket surf varje månad kanske du vill kunna dela med dig av surfen på ett enkelt sätt? Då är lösningen en WiFi-router. Hos A3 kan du beställa en router tillsammans med ditt abonnemang. Då kan du surfa med ditt mobila bredband precis som du surfar på ett WiFi-nätverk och flera enheter kan såklart koppla upp sig samtidigt. En bra lösning om man vill dela bredbandet med familjen eller har flera enheter som man vill koppla upp samtidigt. 

Lösningar för mobilt bredband

A3 erbjuder endast mobila bredband via abonnemang – de har alltså inte kontantkort. Det betyder att  du varje månad betalar en avgift sen får du tillgång till en viss mängd surf. Storlekarna på surfen du kan välja på är 40, 100 eller 200 GB. Om du ska dela surfen med någon rekommenderar vi 100 eller 200 GB. Om din surf tar slut kan du enkelt köpa till mer surf via Mina Sidor på A3s hemsida. 

Andra fördelar med A3

Om du väljer att köpa ett mobilt bredband från A3 utan router har abonnemanget ingen bindningstid. De har heller ingen startavgift och om de endast skickar SIM-kortet tar de heller inte ut någon frakt. Du betalar då alltså endast för ditt abonnemang. 

Om man vill samla alla sina tjänster hos en operatör kan A3 vara ett bra val. Förutom mobila bredband erbjuder de nämligen fast bredband via fibernätet, mobilabonnemang, hemtelefoni och en rad andra IT- och data-tjänster. De har även lösningar för företag. 

Företag och varumärke som lämnat marknaden

Det är inte bara A3 som upphört att existera. Även bolag som Com Hem och  Net1 har försvunnit från marknaden.

Vanliga frågor och svar om A3s mobila bredband

I vilket när surfar man med A3?

A3 har inget eget mobilnät utan använder sig av Telenors nät. Detta gör att man kan surfa i hastigheter upp till 100 Mbit/s. Täckningen är dessutom riktigt bra över stora delar av Sverige.

Kan man välja surfplatta till abonnemanget med mobilt bredband?

Nej, A3 säljer inte surfplattor. De erbjuder dock möjligheten att köpa en router tillsammans med sitt abonnemang. Då kan man koppla upp sig trådlöst till det mobila bredbandet. 

Har A3 bindningstider för mobilt bredband?

Om man bara köper ett abonnemang för ett mobilt bredband har A3 ingen bindningstid – alltså 0 månader. Väljer man att köpa till en router får man en bindningstid på 24 månader. 

Har A3 uppsägningstider för sina abonnemang?

A3 har 1 månads uppsägningstid på sina abonnemang. 

Hur stora surfmängder har A3 på sina mobila bredband?

Man kan välja på ett abonnemang med 40, 100 eller 200 GB surfmängd varje månad. 

Kundtjänst hos A3, hur fungerar den?

A3 har en välfungerande kundtjänst som finns där för att hjälpa deras kunder och potentiella kunder. Kundtjänsten kan man nå via telefon, mejl, chatt och Facebook. Chatten och Facebook är öppen vardagar och helger. Kundservice via telefon nås på vardagar men den tekniska supporten har även öppet på helger. Om man vill mejla får man svar på vardagar. Behöver man hjälp av en tekniker hemma erbjuder A3 även den tjänsten.

A3 har även en välbyggd hjälp-sida med guider och svar på de vanligaste frågorna. 

Fungerar A3s mobila bredband utomlands?

Nej, A3s mobila bredband fungerar endast inom Sverige.

Har A3 bra priser för mobilt bredband?

A3 ligger ungefär i mellanskiktet när det kommer till prisklass. De är inte billigast, men absolut inte dyrast. Många gånger har de fina erbjudanden på sina abonnemang. Till exempel halva priset under de första månaderna eller extra mycket surf.

A3 är en stabil partner inom IT och telefoni.