Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Com Hem mobilt bredband

Com Hem som varumärke finns inte längre. Com Hem är idag en del av Tele2. 

Om du är ute efter mobilt bredband rekommenderar vi: 

Varför mobilt bredband från Com Hem?

 

Com Hem är en välkänd operatör som slagit sig samman med Tele2. Och man kunde knappast val en bättre samarbetspartner. Tele2 erbjuder nämligen 4G-uppkoppling till 99 procent av Sveriges befolkning, och det är i deras nät du surfar i när du skaffar mobilt bredband från Com Hem.

Chanserna för att just du ska få en trivsam surfupplevelse med ett mobilt bredband från Com Hem är således mycket goda.

Hur snabbt går det då? Tja, det varierar lite, men förvänta dig en hastighet på mellan 10-50 Mbit/s. Det betyder att du både kan spela spel och strömma video i HD-kvalitet, och dessutom var du än befinner dig.

Lösningar för mobilt bredband från Com Hem

Som vi nämnde tidigare erbjuds tjänsten mobilt bredband via Tele2, så det är genom dem du skaffar det paket som passar dig.

De erbjuder tre olika datamängder:

  • 40 gigabyte: för dig som surfar och kollar film via nätet sporadiskt
  • 100 gigabyte: för dig som surfar ofta, men inte förbrukar mängder av data, på exempelvis onlinespel
  • Obegränsad: för dig som inte vill begränsas alls

Genom kontantkortslösningen Wifi To Go erbjuds också mobilt bredband som passar dig som inte vill betala för ditt mobila bredband varje månad, då du bara använder det då och då.

Lösningen funkar genom att du får hem ett tomt SIM-kort, som du sedan kan ladda med en viss mängd mobildata. Du betalar alltså ett fast pris och får sedan ett år på dig att förbruka den datamängd du valt, från 5 till 60 gigabyte.

Köp till en router och använd det mobila bredbandet på flera enheter

Ett mobilt bredband levereras som ett mobilabonnemang, genom ett SIM-kort, som du sedan sätter i exempelvis din surfplatta.

Men om du vill använda ditt mobila bredband som ett vanligt WiFi, så går även det bra. Då väljer du bara att köpa till en 4G-router, som du sedan sätter i SIM-kortet i och använder hemma, eller på resan. Detta är smidigt om du vill använda flera enheter samtidigt på samma mobila bredbandsuppkoppling.

Fördelar med att välja Com Hem

Den första uppenbara fördelen med att välja Com Hems mobila bredband är att du ser till att surfa i ett riktigt bra nät.

Det andra starka argumentet är valmöjligheterna du får. Oavsett om du bara vill ha med dig bredbandet under några månader i sommarstugan, eller om du tänker att ditt mobila bredband ska användas dagligen för att spela onlinespel och kolla film, så finns det paket att välja på för dig, och för dig som vill ha något mitt emellan också, förstås.

Nämnde vi förresten att du slipper bindningstid när du skaffar ett mobilt bredband genom Com Hem/Tele2?

Andra operatörer och varumärke som upphört.

Det är inte bara Com Hem som upphört att existera. Även bolag som Net1 och A3 har försvunnit från marknaden.

Vanliga frågor och svar om Com Hem mobilt bredband

Vilket nät använder sig Com Hem av?

Mobilt bredband hos Com Hem går via Tele2, vars mobilnät vann utmärkelsen ”Bäst i test” i Umlaut Mobile Benchmark, 2019.

Går det att köpa surfplattor med abonnemang hos Com Hem?

Genom Tele2, som är dem som erbjuder det mobila bredbandet kan du även köpa surfplattor tillsammans med abonnemanget. Du kan också köpa till en 4G-router som gör att du kan använda ditt mobila bredband som en vanlig WiFi-router, där flera enheter kan koppla upp sig.

Hur mycket surf kan jag få via det mobila bredbandet?

Hur mycket som helst! Du kan nämligen välja helt obegränsad surf. Och om du tycker att det är lite väl fritt, kan du istället välja 100 eller 40 gigabyte. För dig som inte vill ha ett löpande abonnemang där du betalar varje månad, kan du istället köpa surf, ungefär som du fyller på ett kontantkort till mobilen.