Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Mobilt bredband till surfplatta

Surfa var du än vill med surfplatta och mobilt bredband. Läs mer om trådlöst bredband, abonnemang och surfplattor!

mobiltbredband

Idag har var och varannan person en surfplatta liggandes på soffbordet eller nedstoppad i väskan. Den smidiga lilla plattan har genom tiden utvecklats till ett behändigt och mångfunktionellt verktyg som stödjer nästan allt som en laptop gör. Men ska du använda surfplattan på språng och vill slippa leta efter trådlöst nätverk på varenda ställe du besöker då är det ett mobilt bredband din surfplatta behöver.

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  Surfa var du än befinner dig

  Den lilla och behändiga surfplattan har snabbt blivit mångas bästa vän när det gäller att titta på film eller surfa på nätet. Det behändiga formatet gör att den är enkel att ta med sig och idag väljer många surfplattan framför datorn kanske allra helst när de befinner sig på resande fot.

  Men hur är det egentligen, går det att skaffa mobilt bredband till surfplattan? Absolut, idag är det mycket lätt att koppla en sådan bredbandslösning till din surfplatta. Allt som behövs är ett sim-kort och ett mobilt bredbandsabonnemang, sedan är du fri att surfa var du vill.

  Surfplatta mobilt bredband

  Välj rätt abonnemang

  Det finns inga skillnader mellan mobila bredbandsabonnemang för din dator och för abonnemang för din surfplatta. Ofta kan du till och med använda samma abonnemang för flera olika enheter och dela data mellan dem. För att du ska kunna komma igång med ditt mobila bredband på din surfplatta behöver du bara ett sim-kort och ett abonnemang eller ett kontantkort.

  Man kan säga att det fungerar på samma sätt som med telefonen. Idag finns mängder av abonnemang att välja bland, allt från abonnemang för dig som surfar lite till abonnemang för dig som använder dig av mycket data.

  Det är viktigt att du tänker efter hur mycket du brukar använda din surfplatta och väljer ett abonnemang som matchar detta. På så sätt slipper du varken få för lite eller för mycket surf. Var också noga med att kontrollera täckning och hastighet innan du bestämmer dig för ett abonnemang.

  Se till att din surfplatta är kompatibel med mobilt bredband

  Vissa modeller av surfplattor främst äldre saknar plats för sim-kort. Det är viktigt att du kontrollerar att din surfplatta är kompatibel med mobilt bredband innan du tecknar ett abonnemang.

  Om du har en äldre surfplatta är det extra viktigt att vara noga med att undersöka detta eftersom många av de tidigare modellerna endast fungerar med Wifi. Då behöver du en router också för ditt mobila bredband. Det finns även fortfarande surfplattor på marknaden som saknar funktion för Wifi. Så om du planerar att köpa en ny som du vill använda med mobilt bredband är det bra att undersöka att funktionen finns.

  Surfplattor mobila bredband

  Vad är ett mobilt bredband?

  Ett mobilt bredband gör att du med hjälp av 3G eller 4G kan surfa oavsett var du är utan att behöva ansluta din surfplatta till ett trådlöst nätverk. Ett SIM-kort gör att nätverksanslutningen finns direkt i surfplattan. Det fungerar på samma sätt som när du surfar på din telefon.

  Genom att sätta in ett SIM-kort i surfplattan får du tillgång till uppkopplingen och det antal GB som finns tillgängligt på SIM-kortet. När du har använt upp din köpta datamängd kan du inte surfa längre.

  Ett mobilt bredband följer vanligtvis inte med surfplattan när du köper den utan du behöver köpa ett abonnemang eller ett kontantkort för att få uppkopplingen. För att du ska kunna surfa utan några störningar eller avbrott finns det några saker du behöver tänka på när du väljer mobilt bredband till din surfplatta.

  Att tänka på när du väljer mobilt bredband

  För att din datamängd inte ska ta slut för snabbt behöver du fundera på hur dina vanor ser ut eller vad du har tänkt använda surfplattan till.

  Ska du surfa och svara på e-post behöver du en mindre mängd data än om du ska se på film eller serie. Streaming av filmer och serier drar betydligt större datamängd än att till exempel svara på e-post.

  Operatörernas utbud av mobila bredband

  Det finns en uppsjö av olika operatörer som erbjuder mobila bredband till din surfplatta. Det bästa abonnemanget är de som fungerar för dina behov utan att kosta onödigt mycket. Här är några exempel på fördelar och skillnader mellan olika operatörers mobila bredband.

  Hallon
  Hallon

  Väjer du denna operatören slipper du bindningstid. Du kan öka eller minska surfen när du vill genom att skifta mellan de olika abonnemangen. Oanvänd surf kan också sparas.  Hallon har numera flera riktigt bra alternativ när det kommer till mobilabonnemang, kontantkort och mobilt bredband!

  Läs mer och beställ

  Tre
  Tre

  Tre erbjuder abonnemang från 15 GB per månad upp till 50 GB per månad. Du kan använda hela din surf inom EU. Operatören är ett bra alternativ vad gäller kontantkort, mobilabonnemang och mobilt bredband! Hos Tre kan du köpa surfplattor! 

  Läs mer och beställ

  Tele2


  Operatören Tele2 erbjuder både abonnemang och kontantkort. Det finns ingen bindningstid och du kan ändra datamängd när du vill.  Du väljer mellan kontantkort, mobilabonnemang och mobilt bredband! Du kan även köpa surfplattor hos Tele2!

  Läs mer och beställ

  Chilimobil

  Chilimobil har abonnemang för mobilt bredband och mobiltelefoner. Datamängden är alltid  obegränsad, men hastigheten skiljer sig mellan de olika abonnemangen. Du kan köpa till en router om du vill dela ditt mobila bredband mellan flera olika enheter.

  Chili har även ett mer flexibelt alternativ, Stugabonnemang, så betalar du ditt mobila bredband per dag och kan sätta ingång eller avsluta det när du vill. 

  Läs mer och beställ

  Telenor

  Hos Telenor hittar man abonnemang och kontantkort. För mobilt bredband kan man välja att köpa till både en router och en surfplatta. De har surfplattor från Apple, Samsung och Lenovo. 

  Läs mer och beställ

  Comviq

  Comviq

  Comviq erbjuder mobiltelefonabonnemang, kontantkort, fast bredband via fiber och mobilt bredband. Det mobila bredbandet finns med obegränsad data och möjligheten att välja till en router. Comviq säljer mobiltelefoner och tillbehör, men inte surfplattor. 

  Läs mer och beställ

  Fibio

  Fibio har mobilt bredband, abonnemang till mobiltelefoner och abonnemang till hemtelefoner. Det mobila bredbandet finns med flera olika surfmängder som passar de flesta användare. Fibio har en liten butik med smartphones, men inga surfplattor. Deras abonnemang fungerar alltså bra om man redan har en surfplatta eller planerar att köpa en från en annan återförsäljare. 

  Läs mer och beställ

   

  Surfa utomlands med din surfplatta

  Vill du kunna surfa på surfplattan utomlands eller kommer du alltid att lämna den hemma när du reser? Olika operatörerna medför olika begränsningar för surf utomlands.

  Vissa operatörer tillåter att du surfar gratis helt eller till viss del av din surf inom EU/ESS medan andra operatörer inte tillåter att du surfar när du befinner dig utanför Sverige. Ska du resa mycket och ta med dig surfplattan så se till att du skaffar ett abonnemang som tillåter gratis surf utanför Sverige. Just nu är det Tre som har bäst villkor för surf utomlands. Läs mer om mobilt bredband på semestern här. 

  Förmodligen har du redan en telefon som gör att du kan ringa, skicka sms och mms när du behöver. Satsa då på ett mobilt bredband som täcker behovet av datamängden till surfplattan. Lycka till med ditt mobila bredband! 

  Vanliga frågor och svar om mobilt bredband till surfplatta

  Kan man skaffa mobilt bredband till surfplatta?

  Ja, det går bra så länge det är en surfplatta som stödjer 4G eller 5G och har plats för att sätta i ett simkort. Är det bara en surfplatta för Wifi kopplar man i stället upp surfplattan till ett befintligt Wifi.

  Kan man surfa utomlands med mobilt bredband?

  Ja, beroende på vilken operatör du har för bredbandet kan det fungera utan extra kostnader om du befinner dig inom EU eller inte. För utomlandsvistelse kan roamingavgifter tillkomma.

  Hur mycket surf kan behövas till surfplattan?

  Det behövs inte så stora mängder för lite vanligt internetsurfande. Ska surfplattan streama mycket musik och användas till att se film med lite sämre kvalitet kan ett mellanabonnemang räcka. För mycket filmtittande och med hög kvalitet behövs ofta de större abonnemangen.

  Kan man koppla till en extern skärm till surfplattan?

  Ja, det finns bra lösningar för att kunna koppla till en skärm. Det brukar gå bra med både datorskärm och TV.

  Vad kostar mobilt bredband till surfplatta?

  Det är stor variation i prissättningen för mobilt bredband. Här finns aktuella priser tillsammans med pågående kampanjer.