Surfa var du än befinner dig

Den lilla och behändiga surfplattan har snabbt blivit mångas bästa vän när det gäller att titta på film eller surfa på nätet. Det behändiga formatet gör att den är enkel att ta med sig och idag väljer många surfplattan framför datorn, kanske allra helst när de befinner sig på resande fot. Men hur är det egentligen, går det att skaffa mobilt bredband till surfplattan? Absolut, idag är det mycket lätt att koppla en sådan bredbandslösning till din surfplatta. Allt som behövs är ett sim-kort och ett mobilt bredbandsabonnemang, sedan är du fri att surfa var du vill.

Välj rätt abonnemang

Det finns inte något som skiljer de mobila bredbandsabonnemanget för din dator från de för din surfplatta. Oftas kan du till och med använda samma abonnemang för flera olika enheter och dela data mellan dem. För att du ska kunna komma igång med ditt mobila bredband på din surfplatta behöver du bara ett sim-kort och ett abonnemang. Man kan säga att det fungerar på samma sätt som med telefonen. Idag finns mängder av abonnemang att välja bland, allt från abonnemang för dig som surfar lite till abonnemang för dig som använder dig av mycket data. Det är viktigt att du tänker efter hur mycket du brukar använda din surfplatta och väljer ett abonnemang som matchar detta i data. På så sätt slipper du varken få för lite eller för mycket surf. Var också noga med att kontrollera täckning och hastighet innan du bestämmer dig för ett abonnemang.

Se till att din surfplatta är kompatibel med mobilt bredband

Vissa modeller av surfplattor, främst äldre, saknar plats för sim-kort. Det är viktigt att du kontrollerar att din surfplatta är kompatibel med mobilt bredband innan du tecknar ett abonnemang. Om du har en äldre surfplatta är det extra viktigt att vara noga med att undersöka detta eftersom många av de tidigare modellerna endast fungerar med wifi. Det finns även fortfarande surfplattor på marknaden som saknar denna funktion, så om du planerar att köpa en ny som du vill använda med mobilt bredband är det bra att undersöka att funktionen finns.