Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

Mobilt bredband för semestern

Trådlöst internet vart du vill. Surfa med mobilt bredband på semestern och ta med dig din Internet uppkoppling när du reser.

Trådlöst internet vart du vill

Den kanske absolut största fördelen med att använda sig av en mobil bredbandslösning är möjligheten att ha tillgång till internet på andra platser än i det egna hemmet. Med mobilt bredband kan du surfa ’on-the-go’, på tåget, i parken och varför inte passa på att ta med dig datorn när du är på semester?

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  Mobilt internet fungerar nästan överallt

  I Sverige fungerar ditt mobila bredband som vanligt oavsett var du befinner dig. Det som påverkar din möjlighet att kunna använda ditt mobila bredband är som alltid din täckning. Kostnaden är inte beroende på var du befinner dig utan vad du har för tjänst och operatör.

  Mobilt bredband utomlands

  Reser du däremot utomlands ser situationen annorlunda ut. Din mobiltelefon använder du med samma villkor inom EU som hemma i Sverige, men det mobila bredbandet fungerar inte riktigt på samma sätt.

  De allra flesta mobila bredband fungerar endast inom Sverige, men det finns undantag som fungerar utomlands. Om de fungerar utomlands är ofta surfen begränsad till en viss nivå – en nivå som kan vara lägre än din surfmängd per månad hemma i Sverige. 

  Semester mobila bredband

  Fri roaming inom EU/EES

  Inom EU/ESS gäller fri roaming idag vilket betyder att du kan använda ditt mobila bredband precis som hemma. Det finns dock vissa begränsningar. Många operatörer har valt att göra så att deras mobila bredband bara går att använda i Sverige.

  Andra operatörer har valt att låta en mindre mängd EU-surf ingå i abonnemanget. Det är helt enligt reglerna och du kan se på operatörens hemsida vad som gäller för just det abonnemang du är intresserad av.

  Vill du kunna surfa utomlands bör du kolla upp med din operatör vad som gäller. Dessutom finns det olika åtgärder du kan ta till för att minimera dataöverföringen. Exempelvis kan du avaktivera bildvisning och flash, undvika att lyssna på musik via internet eller titta på videor eller liknande.

  Operatörer med mobilt bredband för semestern

  Hallon

  Hallon

  Hos Hallon får du flera olika alternativ när du ska surfa via mobilt bredband. Operatören har lågt pris och generösa surfmängder. Du kan välja mellan 5 GB – 200 GB per månad. Hallons bredband fungerar endast inom Sverige. 

  Läs mer och beställ

  Tre

  Tre

  Tre erbjuder två alternativ på surfmängd med 15 GB eller 50 GB för sitt mobila bredband. De har även ett flexibelt mobilt bredband där man kan fylla på med surf efter behov. Du kan även använda all surf inom EU.

  Operatören har ett snabbt mobilnät samt ett brett utbud av produkter och tjänster.

  Läs mer och beställ

  Tele2

  Tele2 har 3 alternativ vad gäller mobilt bredband för abonnemang med upp till obegränsad surf. Mobilt bredband med Tele2 kan du bara använda i Sverige.

  Läs mer och beställ

   

  Vanliga frågor och svar om mobilt bredband för semestern

  Räcker internet från mitt mobilabonnemang till semestern?

  Om du har stora surfmängder på ditt mobilabonnemang kan du dela internet genom internetdelning eller hotspot från mobilen. Annars kan man skaffa mobilt bredband med kontantkort om du bara behöver bredbandet en kort period.

  Hur mycket surf kan behövas på semestern?

  Det behövs inte så stora surfmängder för lite vanligt internetsurfande. Blir det mycket musikstreaming får man räkna med ungefär 100 MB i timmen och för att se på film i olika bildkvaliteter mellan 300 MB – 3 GB i timmen.

  Vad är bäst abonnemang eller kontantkort?

  Behöver du bara bredbandet under semestern är ett kontantkort ofta det bästa alternativet. Annars tjänar man ofta på ett abonnemang.

  Kan jag ta med bredbandet utomlands?

  Ja, beroende på vilken operatör du har för bredbandet kan det fungera utan att kosta extra beroende om du befinner dig inom EU eller inte. För utomlandsvistelse kan roamingavgifter tillkomma. Du hittar mer info om vilka operatörer som erbjuder vad under respektive operatör högre upp på sidan.

  Hur tar jag reda på täckningen för de platser jag ska till på semestern?

  Vi har samlat alla täckningskartor för Sverige från de olika operatörerna vilket underlättar för dig att kontrollera vilken täckning som kan erbjudas. Ska du utomlands kan täckningen variera beroende på i vilket land du kommer att vara i beroende på hur näten är utbyggda där.