billigt mobilt bredband för semesterTrådlöst internet vart du vill

Den kanske absolut största fördelen med att använda sig av en mobil bredbandslösning är möjligheten att ha tillgång till internet på andra platser än i det egna hemmet. Med mobilt bredband kan du surfa ‘on-the-go’, på tåget, i parken och varför inte passa på att ta med dig datorn när du är på semester?

Mobilt internet funkar nästan överallt

I Sverige fungerar ditt mobila bredband som vanligt oavsett var du befinner dig. Det som påverkar din möjlighet att kunna använda ditt mobila bredband är som alltid din täckning. Kostnaden är inte beroende på var du befinner dig utan var du har för tjänst och operatör.

Mobilt bredband utomlands

Reser du däremot utomlands ser situationen annorlunda ut. Utomlands surfar du inte längre på din operatörs nät och därmed gäller inte heller din operatörs avgifter. Att surfa på främmande nät i utlandet har för många blivit en väldigt dyr historia och idag erbjuder många operatörer spärrar för utlandssurf just för att undvika sådana tråkiga överraskningar.

Inom EU/ESS gäller fri roaming idag vilket betyder att du kan använda ditt mobila bredband precis som hemma. Det finns dock vissa begränsningar. Många operatörer har valt att göra så att deras mobila bredband bara går att använda i Sverige. Andra operatörer har valt att låta en mindre mängd EU-surf ingå i abonnemanget. Det är helt enligt reglerna och du kan se på operatörens hemsida vad som gäller för just det abonnemang du är intresserad av.

Vill du kunna surfa utomlands bör du kolla upp med din operatör vad som gäller. Dessutom finns det olika åtgärder du kan ta till för att minimera dataöverföringen. Exempelvis kan du avaktivera bildvisning och flash, undvika att lyssna på musik via internet eller titta på videor eller liknande.

Mobilt bredband till sommaren