Internet i sommarstuga

Njut av bra surf på semestern

Finns det något härligare än att packa ihop sina saker och ge sig iväg till den lugna oasen som sommarstugan är? Något som många också önskar att de kunde packa med i resväskan är det wifi de har hemma. Även om detta inte är möjligt så finns det faktiskt lösningar som gör att du kan njuta av bra surf även i sommarstugan. Vad sägs om att kunna streama film i hängmattan eller söka på intressanta utflyktsmål?  Läs vidare för att få reda på hur du får bra uppkoppling även i sommarstugan.

Mobilt bredband passar sommarstugan

En riktigt bra lösning för sommarstugan är mobilt bredband. Idag finns detta i många olika storlekar. Du kan hitta lösningar som passar den stora familjen med många medlemmar som vill surfa samtidigt, men också lösningar för den som åker på en skön ensamsemester. En sak du bör vara noga med att kontrollera innan du väljer ett abonnemang är hur täckningen för den operatören ser ut i det område som din sommarstuga finns. Detta är viktigt eftersom du inte vill lägga ned pengar på ett abonnemang som fungerar dåligt och ger dig långsam surf. Hur täckningen ser ut hittar du på de olika operatörernas hemsidor och deras täckningskartor. Du bör också vara noga med att inte välja för lite surf för att spara pengar. Det finns knappast något värre än när surfen tar slut precis samtidigt som det blir dåligt väder och du vill kunna streama film eller spela på sin dator.

Abonnemang eller kontantkort

Idag erbjuds mobilt bredband både som abonnemang och med kontantkort. Kontantkort kan vara en bra lösning för dig som bara ämnar att använda ditt mobila bredband under semestern. Du betala då bara för perioden när du faktiskt använder ditt bredband. Om du istället är i behov av mobilt bredband under hela året kan abonnemang vara mer fördelaktigt. Många operatörer erbjuder även mobilt bredband utan bindningstid, något som gör att du enkelt kan säga upp ditt abonnemang när semestern är slut. Man kan alltså säga att det fungerar på samma sätt som ett kontantkort.