Mobilt Bredband

Jämför mobila bredband

SIM-kort till surfplatta

Med ett SIM-kort och mobilt bredband till din surfplatta kan du surfa var du vill - även när du inte har WiFi. Läs mer här!

Mobilt bredband till mobiltelefon och surfplatta

SIM-kort för surf

Ett SIM-kort till din surfplatta kan fungerar på liknande sätt som ett SIM-kort till din telefon. Du kan välja mellan att ha ett abonnemang eller kontantkort beroende på om du vill betala efter faktura eller betala i förskott om du vill begränsa betalningen. SIM-kort kan du köpa hos den operatör som du själv föredrar om det är Telia, Comviq, Tele2 med flera.

Det som skiljer sig åt mellan att köpa SIM-kort till telefon och surfplatta är simkortets användningsområden. Troligtvis kommer du inte använda plattan för att ringa eller skicka sms utan bara för att surfa. Då behöver du bara internet när du inte har tillgång till annat Wifi och behöver då betydligt mindre surfmängd än på din telefon. Denna typ av abonnemang kallas mobilt bredband och kan ofta placeras direkt i surfplattan genom SIM-kortet.

I tabellen nedan hittar du abonnemang för mobilt bredband:

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  Hur fungerar SIM-kortet?

  För det första behöver du inte betala för SIM-kortet utan det står oftast operatören för. För det andra måste du kolla så att det finnas någonstans att sätta in SIM-kortet i surfplattan för att denna typ av mobil uppkoppling ska vara möjlig. Alla surfplattor har inte plats för simkortshållare utan kan bara anslutas via Wifi.

  Har din surfplatta inte stöd för SIM-kort kan du ändå skaffa ett mobilt bredband men då med en router. Då ansluter du surfplattan till det mobila bredbandet på samma sätt som till ett Wifi nätverk.

  Enkelt att sätta i simkort

  Om du är osäker på hur man sätter i SIM-kortet kan du besöka en elektronikaffär så visar dem dig hur man gör det på plats. Vill du slippa gå till butiken kan du snabbt och enkelt hitta instruktioner online, förslagsvis på Youtube om du söker efter ”insert sim”.

  Beställa simkort

  SIM-kortet går enkelt att beställa på nätet. Det du behöver göra är att hitta det abonnemang som passar dina behov bäst vad de gäller pris och surfmängd. Sen beställer du hem det på ett klick. Många operatörer erbjuder också ett stort utbud av surfplattor, i många fall till reducerat pris om du köper den i samband med ett abonnemang.

  Att köpa ett SIM-kort med abonnemang till din surfplatta är i princip lika enkelt som att köpa ett till din telefon. Skillnaden är att till plattan behöver du inte tänka på om du vill att fria sms och samtal ska ingå.

  Simkort till surfplatta

  Fördelar med SIM-kortet

  Det finns många fördelar med att köpa ett SIM-kort till din surfplatta. Du kan surfa var som helst även där du inte har tillgång till gratis Wifi. Att ha ett mobilt bredband till surfplattan gör det också att den är lättare att ta med sig överallt eftersom du vet att du alltid kan vara uppkopplad var du än går.

  Olika storlekar

  SIM-kortet kommer även i olika storlekar. Detta gör att oavsett storlek på din surfplattas simkortshållare kommer SIM-kortet att passa och du slipper skicka tillbaka eller byta det. Skulle du byta surfplatta innebär detta att du slipper byta SIM-kort då dess storlek kan anpassas efter plattan, inte tvärtom. Dessutom är SIM-kortet gratis vilket alltid är en fördel. Det är också mycket enkelt att beställa hem ett online.

  Idag finns det flera olika operatörer som erbjuder SIM-kort till surfplattar. Alltså kan du anpassa ditt val efter den operatören som passar dig bäst eller som du själv fördrar. Fler möjligheter innebär större frihet.

  Hur väljer jag abonnemang och operatör?

  Utgå från dina egna behov. Hur mycket surf tror du att du behöver? Har du ofta tillgång till annat Wifi? Laddar du ofta ner eller streamar filmer när du inte har tillgång till fritt Wifi?

  Erbjudanden

  Olika operatörer har olika erbjudanden när det gäller surfmängd, priser och bindningstid. Somliga riktar sig mot de som är ute efter det billigaste priset och andra mot de som är ute efter störst surfmängd. Är du till exempel i behov av mycket surf utöver de tillfällen när du har tillgång till Wifi då ska du välja en operatör som erbjuder bäst pris på abonnemang med stor surfmängd.

  Det samma gäller om du streamar mycket film. Detta är viktigt att tänka på för att undvika onödiga kostnader för att fylla på mer surf och när du inte använder all surf. När du vet din förbrukning kan du när som helst lägga till eller minska surfmängden, det går alltså justera allt eftersom.

  Mobilt bredband

  Somliga operatörer erbjuder mobila bredband där man i samband med köpet kan få en router till ett rabatterat pris. Detta är intressant om du har en surfplatta utan stöd för SIM-kort eller om det är flera som ska använda bredbandet.

  Det är smart att välja ett abonnemang utan bindningstid så att du snabbt och enkelt kan byta eller avsluta om dina behov ändras eller att du inte längre behöver det.

  Idag är nästan alla abonnemang utan bindningstid så sannolikheten att du skulle bli låst till en operatör är inte så stor. Oavsett kan det vara bra att ha i åtanke.

  Vanliga frågor och svar om SIM-kort till surfplatta

  Kan man ha SIM-kort till alla surfplattor?

  Nej, alla surfplattor har inte stöd för SIM-kort. Har du valt Wifi i stället för 4G eller 5G surfplatta kan du inte sätta i ett SIM-kort.

  Hur sätter man i ett SIM-kort i en surfplatta?

  Du kan söka fram instruktioner via Google eller kolla på videor på Youtube. Annars brukar elektronikaffärer kunna hjälpa till.

  Vad kostar det att beställa SIM-kort?

  Har du redan ett abonnemang brukar det oftast vara gratis att beställa hem ett extra SIM-kort annars får du med ett SIM-kort när du beställer ett abonnemang.

  Vilken operatör är bäst?

  Utifrån vad du har för behov av surfmängd och vilken täckning du behöver kan olika operatörer vara bäst.

  Finns det några bra erbjudanden för mobilt bredband för surfplatta?

  Det finns ofta bra erbjudanden och vi uppdaterar regelbundet alla priser och erbjudanden för mobilt bredband.