För företag underlättar det ekonomiskt att ha ett företagsabonnemang eftersom det underlättar hanteringen av mobilkostnader. Även kommunikationen i företag förenklas, både internt och externt, vilken är nyckeln till en stabil och säker enhet.

Företagsabonnemang är också ett otroligt bra erbjudande för de anställda. det finns alternativ både för det lilla företaget och den större koncernen. Du väljer själv vilken operatör och vilka alternativ ni skall använda er av.

Specialerbjudande för företag

Många stora operatörer har specifika erbjudanden för företag, som kan anpassas efter behov och användningsområden. Genom att teckna ett företagsabonnemang får företag också möjlighet att ta del av andra förmåner, som t.ex. växeltjänster.

Vilka operatörer erbjuder företagsabonnemang?

Både Tre, Telia, Tele2, Hallon, Telness och Telenor erbjuder mängder av företagsabonnemang, beroende på vad som ska inkluderas och vad behovet är. Du kan hos ett par av leverantörerna skräddarsy ditt abonnemang vad gäller storlek och innehåll.

Mobilabonnemnaget foretag

Tre företagsabonnemang

Ett fastprisabonnemang med obegränsade samtal och sms, och surfmängd upp till 100 GB. Uppsägningstid på 3 månader. Det billigaste abonnemanget kostar 49 kr/ månad.

Telia företagsabonnemang

Telia erbjuder olika företagsabonnemang utifrån företagets storlek, det vill säga antal anställda. Ju fler anställda som ansluter desto bättre rabatt erbjuds.

Med deras tjänst MyBusiness får du en tydlig översikt av alla kostnader. Startavgiften är 200 kr. Finns att välja på surfmängd från 50 MB – 120 GB. Somliga abonnemang har fastpris, andra rörligt pris där du får betala för vad som faktiskt används.

Tele2 företagsabonnemang

Hos Tele2 kan du välja mellan två alternativ-rörligt pris eller fastpris. Rörligt pris erbjuder upp till 10 GB surf, samtal och sms ingår inte i priset. Fastpris erbjuder obegränsad surfpott, fria samtal och sms ingår. Bindningstid på 24 månader erbjuder rabatt.

Telenor företagsabonnemang

Med Telenors företagsabonnemang ringer du alltid kostnadsfritt till kollegorna, oavsett var du är i världen. Inom EU-länder sms:ar och ringer du kostnadsfritt. Surfmängd är mellan 0,5 GB – obegränsad mängd. Bindningstid i 24 månader erbjuder rabatterat pris. Per ny användare kostar det 200 kr. Billigaste abonnemanget kostar 99 kr/ månad.

Telness företagsabonnemang

En nystartad mobiloperatör som endast riktar in sig på företag. Surfmängd erbjuds upp till 25GB, till relativt bra priser. I appen och på hemsidan kan du ha kontroll över företagets abonnemang, fakturor och förbrukad surf.

Anpassa företagsabonnemanget

Eftersom det kan vara svårt att veta företagets exakta mängd samtal, kan man hos en del operatörer välja att anpassa mobilabonnemanget efter hur många samtal som rings per månad.

Ringer ni många samtal blir kostnaden högre, tvärtom om för få. Detta innebär att man inte riskerar att få slut på samtal, men också att man ringer överdrivet mycket och får en oväntad hög kostnad.

Erbjudanden om extra tilläggstjänster

Många operatörer erbjuder extra tilläggstjänster vid köp av abonnemang, som t.ex. betalningslösningar, växeltjänster, molntjänster och bredband. Sådana tjänster skapar ett mer professionellt intryck av företaget, och kan ge nöjdare kunder och ökad lönsamhet för bolaget.

Däremot skiljer sig priserna väldigt mycket beroende på vilken operatör och vilket abonnemang man väljer. Gällande täckning och support är de olika operatörerna väldigt lika

Att tänka på när man väljer abonnemang

Att hitta rätt abonnemang för ditt företag fungerar precis på samma sätt som när du ska hitta rätt mobilabonnemang. Det du ska utgå ifrån är hur stor surfmängd ni använder i företaget, om ni ringer mycket och gör mycket utlandsresor. Det finns både små och stora abonnemang att teckna, för att förhindra onödiga kostnader likaväl som att surfen helt plötsligt tar slut.

Viktigt att tänka på är om ett företagsabonnemang verkligen behövs. Används det många mobiler inom företaget och om det rings många samtal, då är det ett bra alternativ. Gör det inte det kan det vara billigare med privata mobilabonnemang.

Något som är viktigt att ha i åtanke är att ångerrätten på 14 dagar inte gäller för företag. Däremot kan vissa operatörer erbjuda ett skriftligt öppet köp om kontakt tas personligen. Var därför noggrann när du väljer abonnemang, så att det inte uppstår några problem och att rätt abonnemang väljs utifrån företagets behov.

Fördelar med företagsabonnemang

Det finns en hel del fördelar som gör att man som företag borde vilja teckna ett företagsabonnemang. Några av dessa är:

  • Ni kan spara flera tusen kronor i månaden
  • Arbetet begränsas inte på grund av för lite surf eller dyra samtalskostnader
  • Ni kan enkelt hålla koll på abonnemanget och företagets utgifter
  • Extra tilläggstjänster erbjuds, som gynnar både företagare och kunder
  • Oavsett företagets storlek finns det något som passar
  • Mobilabonnemanget är oftast avdragsgillt

 

För att den sista punkten ska gälla krävs det att mobilabonnemanget är en förutsättning för att verksamheten ska kunna bedrivas. I och med att det idag är ganska svårt att driva företag utan mobiltelefon är detta något som de flesta företag uppfyller.

Däremot skiljer sig denna punkt beroende på om det är ett Aktiebolag eller en enskild firma. I en enskild firma är abonnemanget avdragsgillt då mobil-telefoner ses som förbrukningsinventarier. Detta gäller däremot inte för Aktiebolag. I de flesta fall får man dock dra av kostnaden på företaget.