Mobilt bredband är inte bara en flexibel lösning för privatpersoner. Det finns en rad olika bredbandsoperatörer som erbjuder särskilda tjänster som är anpassade för dig som är företagare. Precis som för privatpersoner går det att välja mellan flertalet olika abonnemang med variationer i hur hög hastighet samt vilken datamängd man får tillgång till.

Priserna och uppläggen varierar mellan de olika operatörerna och det är god idé att jämföra utbudet innan du gör ditt val. För att göra valet lättare erbjuder vi en jämförelsetjänst här på MobiltBredband.net vilken vi rekommenderar dig att använda.

Paketering av mobilt bredband för företag

Tjänsterna för företaget ser aningen annorlunda ut jämfört med de för privatpersoner. De flesta erbjuder dock tjänster i form av olika sorters paketlösningar där såväl mobiltelefoni, mobilt bredband, fast telefoni samt internet ingår.

Att ha allt samlat hos en och samma leverantör kan givetvis vara en stor fördel i och med att du får en räkning för flera olika tjänster. Dessutom erbjuder flera operatörer olika former av tillval såsom speciella servicepaket, spam- och antivirusskydd, skräddarsydd säkerhet, olika kommunikationslösningar m.m. Dessutom tilläggstjänster är framtagna och särskilt anpassade för de olika krav och behov som företag ställer.

Mobilt bredband for foretag

Redundant lösning för företag

Ett bra tips för dig som har företag är att ha ett mobilt bredband som redundans, dvs back up om ditt primära nätverk skulle sluta fungera av någon anledning. Genom att koppla en möjlig sekundär internetanslutning till din router.

Om du exempelvis har ett fast bredband vanligtvis så kopplar routern då upp sig mot det mobila bredbandet automatiskt om det fasta skulle sluta fungera. Detta är en trygg säkerhetslösning för att undvika eventuella driftstopp orsakade av problem i nätverksförsörjningen.

Hitta en lösning för ditt företag

För dig som är företagare kan ett bra och stabilt mobilt bredband vara räddningen många gånger. Med en sådan lösning behöver du aldrig vara rädd för att du ska sakna surf och kan kolla mailen eller ha konferenssamtal nästan var du än befinner dig.

Det är då bra att veta att många operatörer erbjuder speciella lösningar för företag som behöver mobilt bredband. Läs vidare för att ta reda på hur dessa kan se ut och vad du behöver tänka på innan du tecknar upp dig på ett abonnemang.

Hallon

Hallon är en stabil och bra partner oavsett om du är privatperson eller företagare. Du kan skaffa mobilabonnemang, kontantkort och mobila bredband via Hallon. De har mobila bredband med flera olika storlekar ända upp till 100 GB per månad. Ett bra val!

Läs mer & Beställ

Tre

Tre har ett snabbt nät och satsar både på företagare samt privatpersoner. De har ett brett sortiment av produkter samt fina erbjudande vad gäller abonnemang, mobilt bredband och kontantkort. Tre har störst alternativ!

Läs mer & Beställ

Se till företagets behov av data

Olika typer av företag har olika stort behov av data. Om merparten av ditt arbete sker framför datorn behöver du troligen en ganska stor datamängd på ditt mobila bredband. Idag finns lösningar som erbjuder upp till 500 GB data i månaden för företag.

En så stor datamängd är en fördel om ni är flera som arbetar på företaget, det är nämligen ofta möjligt att dela data med varandra. Ett abonnemang med fri surf som ni delar på kan bli billigare i längden än mindre och individuella abonnemang för alla anställda.

Mindre företag

Du som är ensamföretagare och kanske mest använder din dator för att kolla mailen kan klara dig med en mycket mindre surfmängd. Om du är företagare som ofta är på resande fot inom landet bör du se till att skaffa ett mobilt bredbandsabonnemang som fungerar bra i större delen av landet. På så sätt riskerar du inte att sitta utan surf när du behöver arbeta.

Operatörer som erbjuder företagspaket

Bland de operatörer som erbjuder paket med mobilt bredband för företag hittar du bland annat Tele2. När du väljer att teckna upp dig med en avtalstid på 24 månader ingår också en router.

Tre kan erbjuda datamängder upp till 500 GB. Även Telenor har speciella lösningar för företag. Här kan du välja mellan datamängder på 10, 50 och 100 GB. Vi rekommenderar Tre som samarbetspartner vad gäller riktigt stora surfmängder per månad!

Lycka till med att hitta rätt mobila bredband för dig och ditt företag!