Surfplattor är ett smidigt alternativ till datorn. Idag kan surfplattor användas lika mycket för nöje och underhållning som till jobb och viktiga dokument. Kolla på film, spela spel eller kolla jobbmailen. Allt finns samlat på din surfplatta, väger betydligt mindre än din dator och är smidig att ta med sig överallt!

På grund av en växande efterfrågan och intresse för surfplattor, har fler och fler elektronikförsäljare ökat sitt utbud av surfplattor och erbjuder dessa till väldigt bra priser. Beroende på vilka funktioner du vill att surfplattan ska innehålla varierar priserna, vilket innebär att du kan få vad du är i behov av till det priset du är villig att betala.

Måste man lägga 5000 kr för en bra surfplatta?

Svaret på den frågan är: Nej. Det måste du absolut inte. Med dagens stora utbud och variation på marknaden finns det riktigt bra, funktionella surfplattor som uppfyller ditt användningsbehov.

Det hänger alltså på vad du behöver. Känner du att du har pengar att bränna på en surfplatta, ja då finns det saftiga erbjudanden med funktioner som överglänser och fyller ut, beroende på storlek, material, minne, surf, batteritid osv.

Har du däremot annat att lägga pengarna på finns det surfplattor med minst lika bra kvalité och som tillåter dig att göra det du behöver, som att svara på mail eller slösurfa i soffan.

Känner man ett en prislapp på mellan 1000-2000 kr är nog så mycket, då får man vara beredd på att göra några kompromisser. Storlek, minne och skärmens kvalité är områden där tillverkarna kan dra in på priserna, och det är det som skapar ett utbud som är tillgängligt för otroligt många budgetar och behov.

Billigaste surfplattor

Vad marknaden har att erbjuda

De flesta av de större återförsäljarna, som Elgiganten, Mediamarkt, NetonNet m.m., erbjuder oftast samma surfplattor och märken – utbudet är otroligt stort, funktionerna många och storlekarna varierande. Det som skiljer dem åt är priserna.

Många återförsäljare erbjuder riktigt bra surfplattor för under 2000 kr, då ingår standardfunktioner som mail, webbläsare, nedladdning av appar, GB minne osv.

Är man i behov av att uppgradera funktionerna eller utseendet finns det andra surfplattor för en dyrare slant, beroende på vad som är intressant för konsumenten.

De som tillverkar surfplattor är Apple, Samsung, Huawei och Lenovo. Generellt sett är det Huawei och Lenovo som erbjuder de billigaste surfplattorna. Samsung börjar på ett något högre pris, och Apple är det dyraste märket.

Återförsäljare med billiga surfplattor

Elgiganten är en av de större återförsäljarna på marknaden som har ett varierat utbud till riktigt bra priser. Är du villig att lägga mellan 1000-2000 kr kan du få en surfplatta som utöver standardfunktionerna även erbjuder en viss mängd surf, precis som mobiltelefonen. Det finns olika färger, modeller och operatörer att välja på, som du kan anpassa efter dina behov och önskemål.

Operatörer med billiga surfplattor

Teleoperatören Tre erbjuder surfplattor där du kan välja att avbetala en viss summa per månad, vilket gör det möjligt att köpa en bättre surfplatta trots att du annars kanske inte hade kunnat betala den totala summan på en gång.

Tre erbjuder inte samma stora utbud och variation som andra elektronikförsäljare, men i och med avbetalningsmöjligheten är möjligheterna fler. För mellan 200-400 kr/ månad kan du få en bra surfplatta.

Elektronikjätten NetonNet har även de ett mycket brett utbud gällande märken, priser, funktioner, storlek och kvalité. För 1000-lappen erbjuds surfplattor med användbara standardfunktioner, och klättrar man några hundralappar över är kvalitén högre och prestandan bättre.

Flera leverantörer av billiga surfplattor

På hemsidan Billigteknik.se kan du göra riktiga fynd! Här säljs såväl begagnade som nya surfplattor för upp till halva priset. I och med att många surfplattor säljs begagnade och har använts förut får man såklart räkna med att prestandan kan vara lite sämre och långsammare än på sprillans nya.

Är detta inte ett problem innebär det att du kan få en betydligt bättre surfplatta för samma pris som en med färre funktioner och sämre kvalité. En fantastisk möjlighet! Och återanvändning är alltid ett plus, inte minst för miljön.

Även CDON.com erbjuder en hel del olika surfplattor, till väldigt varierande priser utifrån vad som önskas och vad som håller budgeten. Utbudet är inte lika stort som t.ex. Elgiganten eller MediaMarkt, men innehåller olika märken, storlekar, färger, prestanda m.m.

Det finns något för alla!

Idag innehåller samtliga surfplattor de standardfunktionerna som förr ansågs väldigt exklusiva och högkvalitativa, vilket innebär att oavsett pris eller kvalité får man en surfplatta som är användbar till väldigt mycket.

Köp din platta med abonnemang

Marknaden för surfplattor är otroligt stor, och blir större för varje år som går. Prestandan blir snabbare, kvalitén högre och funktionerna allt fler. Utbudet är tillgängligt för de med en mindre budget, till de med en stor budget.

Idag finns det surfplattor som passar alla, oavsett om den ska användas för nöje, jobb, streaming, eller allt i ett. Valet är ditt! Utifrån vad som passar dig och uppfyller dina behov.