Billigt Mobilt Bredband för semestern

billigt mobilt bredband för semesterDen kanske absolut största fördelen med att använda sig av en mobil bredbandslösning är möjligheten att ha tillgång till internet på andra platser än i det egna hemmet. Med mobilt bredband kan du surfa ‘on-the-go’, på tåget, i parken och varför inte passa på att ta med dig datorn när du är på semester?

I Sverige fungerar ditt mobila bredband som vanligt oavsett var du befinner dig. Det som påverkar din möjlighet att kunna använda ditt mobila bredband är som alltid din täckning. Kostnaden är inte beroende på var du befinner dig utan var du har för tjänst och operatör.

Reser du däremot utomlands ser situationen annorlunda ut. Utomlands surfar du inte längre på din operatörs nät och därmed gäller inte heller din operatörs avgifter. Att surfa på främmande nät i utlandet har för många blivit en väldigt dyr historia och idag erbjuder många operatörer spärrar för utlandssurf just för att undvika sådana tråkiga överraskningar. Vill du kunna surfa utomlands bör du kolla upp med din operatör vad som gäller. Dessutom finns det olika åtgärder du kan ta till för att minimera dataöverföringen. Exempelvis kan du avaktivera bildvisning och flash, undvika att lyssna på musik via internet eller titta på videor eller liknande.

Mobilt bredband till sommaren