Mobilt Bredband Router

Om du vill dela ditt mobila bredband med flera enheter i hemmet så måste du ha en mobilt bredband router. Idag kan du köpa mobilt bredband router tillsammans med ditt abonnemang om du så önskar. Du kan också köpa routern i en större datorbutik som bör ha det i sitt sortiment.

En mobilt bredband router har ett inbyggt modem och delar sedan ut den Internetanslutningen med en trådlöst nätverk (WiFi). Vissa routrar har även nätverksanslutningar där du direkt kan ansluta en nätverkskabel istället.

Många som väljer att ersätta sitt fasta bredband med mobilt bredband väljer också att köpa till en router. På så sätt kan flera datorer, TV-apparater, mobiltelefoner och andra enheter utnyttja bredbandet tillsammans och samtidigt har man ett USB-modem för bredbandet att ta med sig när man reser bort.

3G Router

En 3G router är det som är vanligast i skrivande stund. Dessa lämpar sig bäst för dig som har ett abonnemang som fungerar över 2G och 3G-nätet. I och med 4G redan har slagit igenom och att en router trots allt ändå kostar en slant så kan det vara smart att satsa på en router som klarar 4G också och inte bara 3G.

4G Router

Det finns en handfull routrar på marknaden som fungerar över 4G-nätet. Om du är intresserad av att köpa en 4G router så se till så den även har stöd för 3G och även 2G. Det är viktigt att routern är kapabel att byta nät utan att din Internetanslutning bryts.

Vanligtvis är detta inget problem men de 4g routrar som kom ut på marknaden först har inte nödvändigtvis stöd för detta.