Mobilt Bredband » Information

Om Mobilt Bredband

Mobilt Bredband är något som verkligen slagit igenom stort i Sverige och även i andra delar av Europa. Att vara mobil och tillgänglig är något som bara blivit viktigare och viktigare.

För att du ska göra så lite misstag som möjligt så har vi skapat denna webbplats med information i ämnet. Vi hjälper dig att ta reda på vilket bredband som är bäst för dig i vår mobilt bredband guide och du kan jämföra priser på abonnemang och kontantkort. Utöver det har vi mängder med information, lista på täckningskartor och säkerhetstips till din dator. Du hittar allt detta och mer där till i vår meny.

Vad är Mobilt Bredband och hur fungerar det?

USB-sticka (Modem)

Mobilt Bredband är term som uppstått efter att 3G (tredje generationens mobilnät) slagit igenom i Sverige. Det är helt enkelt ett bredband som använder sig av mobilnäten för att kommunicera mot Internet. Till en början var både täckningen och hastigheten dålig men med tiden har detta förbättrats avsevärt.

För att kunna använda ett mobilt bredband behöver du ett modem avsett för detta. Idag är dessa modem väldigt smidiga och har en storlek likt ett USB-minne. Allt du behöver göra är att ansluta modemet till datorn, följa anvisningarna som kommer upp på skärmen och du kommer vara igång redan efter ett par minuter.

Under 2010 lanserades även 4G i Sverige och sedan dess har utveckling gått rasande fort framåt för denna teknik. 4G är en stor förbättring framför 3G och erbjuder mycket snabbare hastigheter.

Om du vill fördjupa dig mer så rekommenderar vi att du läser vår guide till mobilt bredband.