Jämför Kontantkort

Alla operatörer erbjuder tyvärr inte kontantkort så glöm inte att jämföra priserna för mobilt bredband -abonnemangen också. I dagsläget är det bara Hallon, Tre och Telenor som erbjuder mobilt bredband på kontantkort.

Kontantkort har alltid varit ett smidigt och billigt alternativ om man vill ha kontroll på kostnaderna. Kontantkort fick stort genomslag som alternativ till mobilabonnemang då det var ett enkelt och säkert sätt att ha kontroll på vad det skulle kosta en.

Kontantkort för mobilt bredband används oftast på ett annat vis, då de flesta abonnemang redan har ett fast pris. Kontantkorten för mobilt bredband erbjuder dig att endast betala när du faktiskt använder ditt mobila bredband. Detta gör kontantkorten perfekt för dig som kanske bara vill ha Internet när du är på semester eller bortrest. Detta gör också kontantkortet till ett väldigt billigt bredband att ta med sig.

Fast pris förekommer dock även för kontantkorten. Det är vanligt att man betalar ett fast pris för att få surfa en dag, en vecka eller en månad. Det fungerar på så sätt att du börjar använda dagstaxan för att sedan automatiskt övergå till veckotaxa om det blir billigare för dig. Att betala för den datamängd man laddar ner är inget billigt alternativ och förekommer sällan idag.

 

Mobilt bredband ger frihet

Vi ställer idag högre och högre krav på att alltid kunna ha tillgång till internet, även på ställen där wifi kanske inte finns tillgängligt. Då är ett mobilt bredband med kontantkort en mycket bra och flexibel lösning. Fördelarna är många: Du behöver bara ladda på ditt bredband med surf när du planerar att använda det. Det innebär att du slipper betala för ett dyrt abonnemang när du inte behöver det.

Ett mobilt bredband med kontantkort är till exempel perfekt att ta med sig till sommarstugan där det inte finns wifi tillgängligt. Laddar du bara på med tillräckligt mycket surf kan du sedan lugnt streama film under regniga dagar.

Så funkar ett kontantkort för mobilt bredband

För att kunna använda dig av mobilt bredband behöver du först köpa ett startpaket. I detta brukar ett modem och ett kontantkort ingå. Kontantkortet placerar du sedan i modemet och kopplar in i valfri enhet. I surfplattor går det oftast att sätta in kontantkortet direkt i plattan. När detta är gjort väljer du mellan de olika prisplaner din operatör erbjuder. Generellt brukar det vara så att ju mer surf du laddar på med, desto högre blir priset. När du har laddat kan du sedan surfa tills surfpotten tar slut.

Fördelar med kontantkort

Många väljer av gammal vana alltid abonnemang först eftersom man har fått för sig att det är bättre. Numer är dock kontantkorten så utvecklade att de i mångt och mycket påminner om abonnemang. Vill du ha en flexibel lösning där du bara betalar när du använder tjänsten kan faktiskt kontantkort vara att föredra. Ett mobilt bredband med kontantkort är också en bra back up om man arbetar mycket när man är ute på språng. På så sätt har man alltid tillgång till internet när man behöver det, även om det saknas wifi. Att ladda på kontantkortet går fort, något som gör att du lätt kan göra det så snart du behöver surf. Innan du väljer operatör är det dock viktigt att titta på vad de erbjuder och vilka prisplaner som passar dina behov bäst. Kontrollera också hur täckningen ser ut för den operatör du väljer. Du vill naturligtvis ha den som har bäst täckning där du kommer att befinna dig oftast.