Bredbandstest – Testa din hastighet på Internet

Din hastighet mot Internet kan variera kraftigt, speciellt om du använder en trådlös Internetanslutning som mobilt bredband. När du använder mobilt bredband finns det många faktorer som påverkar den faktiska hastigheten som du får på ditt mobila bredband.

Avståndet till masten, störningar mellan dig och masten (byggnader och natur t.ex.), trafik i nätet och antalet uppkopplade mot masten är alla faktorer som spelar roll. Det kan därför vara dålig täckning trots att du befinner dig mitt i ett område som enligt täckningskartan ska ha täckning. Det är därför viktigt att du genomför ett bredbandstest när du köpt ditt mobila bredband.

För att testa din hastighet och vilken hastighet du kan uppnå så finns det några verktyg för detta, så kallade bredbandstest. Dels kan du använda dig av en svensk tjänst vid namn Bredbandskollen som ger en bra indikering på vad ditt bredband kan uppnå för hastighet maximal hastighet just nu. Men du kan även använda en större internationell tjänst där du kan välja mot olika platser i världen. Detta kommer ge lägre hastighet och här hänger det främst på din operatör och hur de samarbetar med andra operatörer.

Bredbandskollen

 

bredbandskollenBredbandskollen är ett bredbandstest som tagits fram av Post och Telestyrelsen och Konsumentverket men som idag drivs helt och hållet av SE-stiftelsen som har hand om den svenska toppdomänen. Bredbandskollen är ett ypperligt verktyg att mäta hur snabb Internetuppkoppling du har.

Besök Bredbandskollen för att testa din Internetuppkoppling. Du hittar även mobila versioner för Bredbandskollen på Android Market och iTunes App Store.

Speed Test

 

speedtestEtt internationell bredbandstest vid namn Speed Test erbjuder dig att testa din hastighet mot väldigt många delar av världen. Det ger en bra uppfattning om hur din operatör är kapabel att kommunicera med andra delar av världen.

Besök Speedtest.net för att mäta din hastighet. Även de har en mobil version som går att hämta hem till mobiltelefoner & surfplattor.